*Nettavisen* Nyheter.

Tenåringer pågrepet for hacking

Foto: Skjermdump (Skjermdump)

Kripos har pågrepet og siktet to gutter i slutten av tenårene for omfattende datahacking mot norske og utenlandske virksomheter.

09.05.12 13:27

De siktede er henholdsvis 18 og 19 år, og ble pågrepet etter aksjoner fredag og mandag.

Etter alt å dømme tilhører de to pågrepne gruppa DoTNetFuckers, melder ITavisen. De har skapt problemer for flere kjente og til dels store nettsteder i Norge med tjenestenektangrep (DDoS). De skal ha tatt på seg ansvaret for angrepene mot Norsk Tipping, PST, ITavisen og flere andre norske nettsteder.

- Vi har pågrepet de to vi mener er mest sentrale i disse angrepene, men vi ønsker fortsatt å snakke med flere, sier politiadvokat Erik Moestue, som er påtaleansvarlig i saken.

Saken er fortsatt under etterforskning, og ifølge Mostue er det foreløpig for tidlig å si noe om motivet for handlingene, sier Erik Moestue.

Ifølge lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen er en av de to hjemmehørende i Gudbrandsdalen.

Dette blir imidlertid ikke bekreftet av politiet at denne personen er blant de to siktede. I følge avisen skal imidlertid vedkommende i avhør langt på vei ha erkjent sin medvirkning i DoNetFuckers-aktivitetene.

Forholdene rammes etter politiets syn av straffelovens paragrafer § 291 og 292 om grovt skadeverk. Strafferammen er på seks års fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag