RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tenåringer pågrepet for hacking

Foto: Skjermdump (Skjermdump)
Sist oppdatert:
Kripos har pågrepet og siktet to gutter i slutten av tenårene for omfattende datahacking mot norske og utenlandske virksomheter.

De siktede er henholdsvis 18 og 19 år, og ble pågrepet etter aksjoner fredag og mandag.

Etter alt å dømme tilhører de to pågrepne gruppa DoTNetFuckers, melder ITavisen. De har skapt problemer for flere kjente og til dels store nettsteder i Norge med tjenestenektangrep (DDoS). De skal ha tatt på seg ansvaret for angrepene mot Norsk Tipping, PST, ITavisen og flere andre norske nettsteder.

- Vi har pågrepet de to vi mener er mest sentrale i disse angrepene, men vi ønsker fortsatt å snakke med flere, sier politiadvokat Erik Moestue, som er påtaleansvarlig i saken.

Saken er fortsatt under etterforskning, og ifølge Mostue er det foreløpig for tidlig å si noe om motivet for handlingene, sier Erik Moestue.

Ifølge lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen er en av de to hjemmehørende i Gudbrandsdalen.

Dette blir imidlertid ikke bekreftet av politiet at denne personen er blant de to siktede. I følge avisen skal imidlertid vedkommende i avhør langt på vei ha erkjent sin medvirkning i DoNetFuckers-aktivitetene.

Forholdene rammes etter politiets syn av straffelovens paragrafer § 291 og 292 om grovt skadeverk. Strafferammen er på seks års fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere