Tenåringer tar Botox

Foto: Crestock (Crestock)

Trenden er ikke kommet til Norge.

(SIDE2:) - Vi har ingen erfaringer med tenåringer, og da snakker vi om personer fra 19 år og nedover. Hadde vi fått forespørsel fra denne aldersgruppen hadde vi uansett ikke behandlet dem, sier administrerende direktør Sissel Engen ved Ellipse Klinikken til Side2.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Trendy?
Klinikken er en av Norges største innen skjønnhetsbehandlinger, og Engen understreker at de ikke merker noen pågang fra tenåringer som ønsker Botox.

I USA derimot ønsker stadig flere tenåringer Botox. Unge vil ikke lenger vente på at rynkene kommer, før de velger å gjøre noe mot problemet, skriver news4jax.

Doktor Jeffrey Wachholz sier til den amerikanske avisen at tenåringer kommer til hans klinikk med ønske om Botox. Han mener at det er blitt en trend blant unge.

- Det er ikke lenger bare for eldre kvinner, sier han.

Wachholz mener foreldre og leger bør bli oppmerksomme på problemet. Årsakene til at tenåringer vil ha Botox er på grunn av nysgjerrighet, med tanke på å være forebyggende, og fordi de vil gjøre som sin søster eller mor.

Gir informasjon
Heller ikke Ingelin Harlem ved Clinique Madeleine har fått henvendelser fra norske tenåringer som ønsker rynkebehandling.

- Nei, det har vi ikke fått. De yngste er i slutten av 20-årene.

Også Harlem påpeker at de ikke ville behandlet personer i tenårene.

- Vi har aldri opplevd dette. Vi vil uansett kun konsultere myndige personer. Men selvfølgelig, selv en 18-åring vil vi snakke nøye med og heller se på konsultasjonen som en ren informasjon til kunden. Hvis tilfellet gjelder Anti-Aging for en tenåring er det nok her mer snakk om psykologi enn faktisk behov. Vi vil prøve å avdekke dette og snakke med kunden om andre forebyggende produkter samt god solbeskyttelse. Vi er alltid opptatt av god kommunikasjon, og å gi alle våre kunder profesjonelle råd, sier hun.

HTML EMBED

Vi venter lenger
Selv om vi venter lenger her hjemme med å behandle rynkene våre, merker Ellipse Klinikken likevel at kvinner generelt ønsker Botox tidligere enn før.

Engen understreker at det i denne sammenheng er snakk om Botox mot rynker, og ikke migrene – eller svettebehandling.

- Når det gjelder at stadig yngre kvinner tar Botox så stemmer det. Tidligere var det vanligst blant personer i alderen 40 pluss. Nå er det kvinner fra 25 år og oppover, men majoriteten er fra 35 år og oppover.

- Hvorfor stadig yngre kvinner ønsker dette ser vi jo på alt. Det er fokus på det å se ung og vital ut lenger, da ønsker folk også å forebygge rynker, som for mange er et alderstegn, mener Engen.

Harlem sier at det som regel er den såkalte «sinnarynken» som kommer med alderen som de fleste vil gjøre noe med.

- De har da opplevd en begynnende rynke, og dette skjer svært sjelden i tenårene, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.