*Nettavisen* Nyheter.

Tenåringer tatt for bombeangrep i Mo i Rana

Mosjøen (NTB): Fire ungdommer har erkjent å stå bak kastingen av to hjemmelagde brannbomber mot Mo statlige mottak i Rana kommune på Helgeland forrige søndag.

- To jenter og to gutter i alderen 14-19 år har erkjent at det var de som gjorde dette. Det er snakk om lokale ungdommer uten noen tilknytning til mottaket, sier leder for etterforskningsavdelingen ved Mo i Rana politistasjon, Bjørn-Einar Bjørnå til Rana Blad.

Ved 21.20-tiden søndag 3. februar hørte beboerne ved mottaket et kraftig smell Det viste seg at noen hadde kastet to plastflasker med et innhold som eksploderte mot veggen på bygget. Ingen kom til skade som følge av angrepet, som ikke skal ha vært rasistisk motivert, ifølge ungdommene.

- De avviser at det ligger noe rasistisk bak. De har forklart at det var spenning de var ute etter. De hadde kastet snøballer mot veggene på mottaket noen dager tidligere, og sett at dette skapte en del reaksjon. De ville skape enda sterkere reaksjoner, sier Bjørnå, og bekrefter at ungdommene nå kan vente en reaksjon fra påtalemyndigheten.

- Vi ser alvorlig på saken og de er siktet for forsøk på brannstiftelse, sier Bjørnå. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.