Tenåringsblogger hacket

Foto: Montasje

Norges mest populære blogger mistet kontrollen over minst to av sine nettadresser.

13.01.09 11:18

(SIDE2): Bloggeren Ida Wulff (18) meldte søndag kveld at bloggen hennes var hacket.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Bloggeren opererer med flere webadresser, og minst to av disse, idawulff.no og idawulff.com, var rammet. På en tredje adresse, caffelatte.blog.no, hadde Ida fortsatt kontroll og fortalte søndag kveld om hvordan hun hadde «blitt rundhacket».

Ventet på livstegn
- Jeg oppdaget det i 22-tiden i går kveld, og har ligget våken og ventet på livstegn fra hackerne siden det. Plutselig var alle passordene mine ugyldige, og jeg ble logget ut av alt jeg var inne på. Jeg prøvde selvfølgelig å logge meg inn igjen et par ganger, men så oppdaget jeg at noen hadde skrevet «HACKED» i et innlegg på bloggen min.

Jeg hadde plutselig fått over femten sms på bare et par minutter også, så jeg skjønte fort at noe var galt, sier Ida til Side2.

Nylig meldte en av de mer profilerte bloggerne, Ulrikke Lund, at hun la ned bloggen sin på grunn av uønsket oppmerksomhet.

Les også: - Jeg orker ikke blogge mer

Norwegian Internet Defence Force
Dette er ikke tilfelle i Idas sted.

Isteden for bloggen kom det opp en side hvor det sto «Dette angrepet er ment som en vekker for personers sikkerhet på nettet! Like før jul bestilte hun en boks pepperspray. Greit å ha i veska. Sånn i tilfelle. Ida knyter hendene. Dette gjør at du kan linkes til ICA-ranet. Hjelper ikke med pepperspray på internett, Ida :) *Knytter hendene*»

Oppgitt og sliten
Ida sier videre at hun er utrolig oppgitt og sliten, og at denne hackingen var høyst unødvendig.

- Det må finnes andre måter å få ut budskapet sitt på enn å hacke en av Norges største blogger, som i tillegg ikke har et politisk motiv. Det som er gjort er virkelig lavmål, og jeg føler rett og slett at noen har brutt seg inn i livet mitt og laget et unødvendig kaos, sier Ida.

Foto: Montasje

Vet ikke hvem som står bak
- Rafiq Charania i Blogg.no har jobbet veldig fort med dette, så takket være han har jeg fått bloggen min tilbake. Men e-post får jeg verken lest eller besvart.

Blogg.no har fikset det så jeg nå har kontroll over bloggen, og jeg har skjerpet sikkerheten min så det forhåpentligvis ikke skjer igjen.

Politianmeldes
- Saken skal politianmeldes, bedyrer Ida.

- Det er mulig hackerne får den oppmerksomheten de ønsker, men jeg syns ikke noen bør tolerere den slags oppførsel.

Blogglisten: Oversikt over norske blogger

Stor støtte
I skrivende stund har 60 blogglesere vist sin støtte til Ida. Samtlige synes hackingen er skummelt eller dårlig gjort.

En bloggkollega og navnesøster, Ida Bianca, skriver:

- Ærlig talt. Hva er det med folk. Ida lager en side som underholder flere tusen mennesker hver dag og bruker masse av sin fritid på, og det hun får igjen for det er å bli hacket? Må si jeg merker jeg blir mektig forbanna. Ida, håper ting ordner seg for deg! Dette er det siste du fortjener!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag