*Nettavisen* Nyheter.

Tenåringsjenter planla drap på venninne

Foto: (Faksimile Facebook)

Amerikansk småby i sjokk.

(SIDE2): I nesten ni måneder var 16 år gamle Skylar Neese savnet i den lille byen Star City i Vest-Virginia.

Den unge jenta forsvant sporløst fra soverommet sitt sent en natt i fjor sommer. Innbyggerne i byen med 2000 innbyggere har vært fulgt med på forsvinningssaken, og har sett bilder av Skylar på bensinstasjoner og på veggene i de lokale butikkene i omegn. 16-åringen var en smart, snill og skoleflink jente, og ingen trodde at hun hadde forsvunnet frivillig.

Og de hadde rett.

Sjokkerte politiet og lokalsamfunn
Den amerikanske nettavisen Huffington Post skriver at det den grufulle beskjeden ble bekreftet tidligere denne uken - det var Skylars to klassevenninner som planla og gjennomførte drapet på henne.

En av venninnene til den drepte tenåringen klarte ikke lenger å holde på hemmeligheten, og sto fram til politiet med den sjokkerende innrømmelsen.

Jentene har blitt siktet i å lure Skylar ut av familiens leiligheten sent om natten og knivstukket henne til hun døde. Jentene skal ha forsøkt å begrave henne uten hell. De skal deretter ha gjemt kroppen under noen kvister og grener bare noen mil utenfor byen. Rett etter nyttår ble en av venninnene avhørt, og den ene 16-åringen innrømte drapet og fortalte samtidig hvor politiet kunne finne liket.

I mars ble det bekreftet at det var Skylar Neese som ble funnet 50 kilometer unna hjemstedet. Etterforskerne skal i likhet med lokalsamfunnet ha blitt sjokkert over planlegging og gjennomføringen av drapet gjort av to så unge jenter

En av de navngitte jentene i saken, Rachel Shoaf, har innrømmet skyld, og hun skal ha utvist iskald beregnelighet etter drapet. Hun skal ha trøstet moren til sin forsvunne venninnen og i tillegg ha hjulpet henne med å lete etter Skylar. Et helt samfunn sitter igjen i sjokk over ondskapen to tenåringsjenter har stått bak. Hvordan kan så unge mennesker planlegge et drap på en klassevenninne?

- De ser ut som helt normale unger, og ikke noen du hadde trodd ville gjort noe slikt. Tre familier er nå ødelagt på grunn av det forferdelige disse jentene har gjort, sier frisøren BJ McClead ifølge den amerikanske nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AP PHOTO / SCANPIX

24 år gamle Brittany Crouse bor rett nede i gaten for 16-åringen, og forstår ikke at det kan være sant.

- Jeg kan ikke forestille meg at noen av mine venner kunne bedratt meg på en sånn måte. Tragedier skjer. Ulykker og slikt skjer. Men ikke et forhåndsbestemt drap på en 16 - eller 17-åring, sier Brittany Crouse og rister på hodet.

Gikk frivillig
Mysteriet startet 6. juli i fjor, da en overvåkingsvideo viser at Skylar tar seg ut gjennom soveromsvinduet sitt, og setter seg i en ventende bil i den rolige gaten utenfor. Hun virket ikke redd eller engstelig, men hun har verken med seg penger eller på seg kontaktlinser, og derfor har man antatt at hun bare skulle ut en liten tur.

Foreldrene Dave og Mary Neese ble svært redde da datteren ikke kom hjem. Politiet behandlet først saken som en rømningssak, men foreldrene visste bedre og startet et omfattende arbeid med å dele ut flygeblader med bilder av datteren og henge opp plakater med bilder og rop om hjelp overalt. Men de skulle aldri se henne igjen.

Den navngitte 16-åringen har ikke gitt noe motiv i saken, men hun kan vente å få opptil 40 år i fengsel. Hun sitter nå i en ungdomsanstalt.

- Det er ikke mulig å beskrive den smerten vi føler. Vi er så utrolig lei oss for den smerten vi har påført familien Neese, og vi vet at det hun har gjort er utilgivelig. Vår datter har innrømmet at hun var involvert, og har akseptert ansvar for sine handlinger, sier den siktede 16-åringens foreldre i en pressemelding.

Den drepte jentas foreldre har ikke ønsket å uttale seg om saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.