RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tenåringsjenter sjekket opp i cockpit av pilot som nå er savnet

BLE INVITERT I COCKPIT: Australske Jonty Roos (miden) og venninnen ble invitert i cockpit under hele turen fra Phuket til Kuala Lumpur. Her er Jonty og venninnen sammen med den nå savnete co-piloten Fariq Abdul Hamid. (Skjermbilde)
BLE INVITERT I COCKPIT: Australske Jonty Roos (miden) og venninnen ble invitert i cockpit under hele turen fra Phuket til Kuala Lumpur. Her er Jonty og venninnen sammen med den nå savnete co-piloten Fariq Abdul Hamid. (Skjermbilde)
Sist oppdatert:
Sjokkerende historie fra to australske jenter som ble invitert inn i cockpit og bedt på date av pilotene - den ene piloten er savnet.

Australske Jonty Roos  og hennes venninne (bildet) forteller en oppsiktsvekkende historie til dokumentarprogrammet A Current Affair på den australske TV-kanalenChannel 9.

De to jentene hadde i 2011 vært på en to-ukers ferie i Phuket i Thailand da de skulle returnere til Australia via Malaysias hovedstad Kuala Lumpur.

Pilotene kom tilbake
Da de sto i ombordstigningskøen ved gaten gikk de to pilotene forbi dem på vei til jobben i cockpit. Pilotene snudde og gikk tilbake til de to australske jentene, som da begge var i tenårene.

- De inviterte oss til å sitte i cockpit hele turen fra Phuket til Kuala Lumpur, noe vi selvfølgelig takket ja til - det var jo kjempespennende for to unge jenter og noe ikke mange får oppleve, sier Roos til 9News.

Se A Current Affairs videointervju med Jonty Roos her

SJEKKET  OPP I COCKPIT: Jonty Roos blir intervjuet av det australske dokumentarprogrammet Current Affair etter hendelsen i cockpit i desember 2011. (Skjermbilde)

De to jentene fikk hjelpe av flyertinnene til å innta sine plasser på klappsetene - seter som finnes i de fleste cockpiter.

- Flyvertinnene hjalp oss på plass uten å virke overrasket over at vi var invitert i cockpit, sier Roos.

Mer opptatt av jenten enn å fly
Hun forteller at under hele flyturen fra Phuket til Kuala Lumpur var pilotenes oppmerksomhet rettet mer bakover enn forover.

- De var mer opptatt av å snakke med oss enn å se fremover. Men jeg understreker at de virket kompetente i sin jobb og vi var aldri redde. De var vennlige, men kanskje litt innpåslitne - de spurte om vi kunne forlenge oppholdet vårt i Kuala Lumpur med noen dager slik at de kunne be oss ut. Det var også litt irriterende at begge røyket sigaretter stort sett hele tiden, sier Roos til 9News.

Jonty Roos her sammen med den andre piloten på flyet fra Phuket til Kuala Lumpur.


De to jentene avslo tilbudet om forlenget opphold i Kuala Lumpur.

- Litt etter landing i Kuala Lumpur og etter at vi hadde forlatt flyet, fikk jeg en hilsen fra co-pilot Fariq Abdul Hamid (27) med ønske om en trygg tur tilbake til Australia, sier Roos.

Sjokkert og trist
Hun er sjokkert over at det er den samme piloten som nå er savnet etter at flyvning MH370 sporløst forsvant lørdag 8. mars.

- Da jeg så alle oppslagene på hans Facebook-vegg fra familie og venner ble jeg helt knust. Jeg føler med dem. Det hele er så trist, sier Roos.

Malaysian Airlines vil ikke kommentere hendelsen overfor 9News, men uttaler at det er strengt forbudt for piloter å invitere passasjerer inn i cockpit.

Vietnam trapper ned leting - Kina og Malaysia trapper opp
Vietnamesiske myndigheter trapper nedletingen etter det savnede flyet i vietnamesisk farvann. Det melder nyhetsbyrået Reuters natt til onsdag.

Samtidig kunngjør Kina at de setter inn ytterligere to fly i letingen etter det savnede flyet.

Også Malaysia utvider søket til også å dekke Andamanhavet.

Det opplyser en tjenestemann til nyhetsbyrået AFP onsdag morgen ifølge NTB.

Andamanhavet er den delen av Indiahavet som ligger mellom sørkysten av Myanmar, nordspissen av Sumatra i Indonesia og øygruppen Andamanene og Nikobarene.

Samtidig setter Kina inn ytterligere to fly i letingen etter det savnede flyet, mens vietnamesiske myndigheter trapper ned letingen.

Det er fortsatt et mysterium hva som har skjedd med flyet, som forsvant fredag.

– Vi har fortsatt planer om å lete med noen få fly i dag. Mens leting med skip er avlyst, heter det fra den vietnamesiske regjeringen.

Det er fortsatt et mysterium hva som har skjedd med flyet, som forsvant fredag.

– Vi har fortsatt planer om å lete med noen få fly i dag. Mens leting med skip er avlyst, heter det fra den vietnamesiske regjeringen. (NTB)

Les også:

- Flyet endret kurs før det forsvant

Ukjent flypassasjer var iraner

Svensk politi undersøker identitet til flypassasjer

Kina setter inn satellitter i søket etter savnet fly

Iranske «Mr. Ali» kjøpte billettene til id-tyvene

Stjålne pass på savnet fly var i Interpols database

Vietnam trapper ned letingen etter savnet fly


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere