Tenåringsslang negativ mot jenter

Foto: AFP/SCANPIX

Ungdom i Norges største byer laget for en stund siden en oversikt overslanguttrykk de kjente til. Slangordene for ”jente” er stort sett negative.

I 2002 deltok over 400 ungdommer fra Oslo, Bergen og Tromsø i en undersøkelse der de skulle skrive ned alle slanguttrykk de kjente til for 55 normalord. Denne undersøkelsen er grunnlaget for et nettbasert undervisningsopplegg.

HTML EMBED
Berter og kjerringer

Denne undersøkelsen resulterte i utrolige 22.000 slangord, mange av ordene gikk igjen og bare ti prosent av ordene var forskjellige. Slangord for jente var mest utbredt med hele 900 svar fordelt på hele 82 ulike varianter. Blant forslagene var ord som rype, kjerring, berte, babe, dame, kæbe og det som verre er.

Da resultatene ble publisert uttalte Kristine Hasund som jobbet med prosjektet at det var tankevekkende at hele 30 prosent av slangordene for jente var negative. Langt færre av slangordene for gutt var negative.

Lær mer om slang
Hele 20 prosent av de 22.000 slanguttrykkene som ble foreslått i testen var engelske låneord. De seks vanligste engelske låneordene er kul, party, nerd, in og cash.

Nettstedet Slang.no er fortsatt tilgjengelig og meningen er at dette skal være et undervisningsopplegg som skal være med på å øke ungdommenes bevissthet omkring disse slangordene.

Ønsker du å vite mer om slanguttrykk finner du en lenke til Slang.no under. Her kan du også foreslå nye utrykk.

Besøk Slang.no

Bruker du slanguttrykk? Del disse med andre brukere i diskusjonsforumet under. Eller mener du at slang er noe tull? Si din mening!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag