RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tenk deg rik

Sist oppdatert:
Verden hører tankene dine, og svarer på dem. Bli en smartass du også - tenk deg rik!

(YEYE): Einstein visste det. Leonardo da Vinci visste det. Buddha, Platon og Beethoven visste det, og Bill Gates vet det nok han også:

Tenk positivt, og verden vil belønne deg rikt.

«Det skjer ikke meg»
Nei, i hvert fall ikke hvis du tenker den tanken! Som man spør, får man svar, ifølge boken «The Secret» av Rhonda Byrne. Er det noe du vil gjøre, bli eller ha, må du slutte å sende negative signaler ut i universet, oppfordrer forfatteren.

Eldgammel strategi
Byrne skrev boken etter at datteren hennes ga henne «The science of getting rich», skrevet i 1910, som igjen bygger på prinsipper brukt av verdens største og mest suksessfulle personligheter.

Tenk nytt
Grunntanken i boken er at man ved hjelp av tankekraft og energi kan tiltrekke seg det man ønsker. De signalene man sender ut, kommer også tilbake til deg: Slutt å klage, så får du ingenting å klage over.

Man oppfordres til å begynne dagen med å tenke over hva man gleder seg til, og å tenke på hva man er glad for når man legger seg. I den positive ånd skal du visstnok også sende en ekstra takk ut i lufta når du endelig kjøper de fete skoene du har siklet etter eller får en koselig telefon.

Universet liker deg!
Byrne skriver at alt og alle i universet henger sammen, og når du tenker på noe eller gjør noe, vil det påvirke det andre som ringer i vann. Så vil universet, ifølge The Secret, flytte på seg og prøve å legge alle forhold til rette for at ting blir slik du vil.

Hvis du bare går rundt og tror at noe ikke kommer til å skje, vil universet lydig prøve å forhindre det.

Slik gravitasjonsloven tvinger noe som kastes opp til å dette ned, slik vil like tanker møte like ting, blir det hevdet.

Fokuser på målet
Men universet er ikke så smart at det kan kode hver eneste lille tanke du har - det gjelder derfor å tenke tydelig. Forestill deg det du vil eller vil ha klart og tydelig - akkurat som om det allerede hadde skjedd - og så vil det komme til deg. Men husk, oppfordrer boken, - det gjelder å fokusere på målet.

Dermed vil også intuisjonen din vite hvor du vil, og styre deg i riktig retning. Hør på magefølelsen.

Rik, men ikke alltid lykkelig
Realistisk sett kan du faktisk bli alt du vil og gjøre alt du vil, men husk at man bare har to armer og to bein, og begynn i det små. Dessuten kan to ønsker komme i konflikt med hverandre. Ønsker du både å bli rik og lykkelig, kan det hende at du ikke blir rik, men lykkelig. Ikke alle har godt av å få millioner på bank!

(The Oprah Show, Oprah.com, wikipedia.org, Illustrert Vitenskap)

For siste nytt fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere