*Nettavisen* Nyheter.

Tenk deg til bedre sex

Foto: (Foto: Crestock)

Ha sex selv om du ikke har lyst, sier psykolog.

(SIDE2): Få deiligere sex ved å forandre din tankegang.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Fornuftig sex
Flere sexologer og eksperter mener at man skal ha sex selv om du ikke har lyst, skriver extrabladet.dk. De sier at bra sex ikke trenger å starte med de fysiske følelsene og kaller det «Fornuftig sex». Dette er ikke det samme som pliktsex:

- Etter pliktsex tenker man kanskje «Flott, da var det overstått og nå trenger jeg ikke å gjøre noe før neste uke». Mens etter fornuftig sex tenker du «Jeg hadde helt glemt hvor deilig det er å ha sex. Dette må vi gjøre oftere!», forklarer forfatter og psykolog Laurie Mintz som har skrevet boka «Tired Woman's Guide to Passionate Sex: Reclaim Your Desire and Reignite Your Relationship».

På sin blogg oppfordrer Minz særlig kvinner til å forandre tankegangen «bli kåt - ha sex» til «ha sex - kjenn at du blir kåt».

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Slik blir du kåtere
I begynnelsen av et forhold har man gjerne mye lidenskapelig sex. Men etterhvert som tiden går opplever du kanskje at dette skjer stadig sjeldnere. Etter hvert som sexlivet blir dårligere lurer man også på hvor lidenskapen ble av.

- Mangel på spontant begjær, særlig hos kvinner, er helt naturlig, sier Mintz. Hun forteller videre at det er normalt at mange kvinner som er i et fast forhold tar mindre intiativ til impulsiv og skikkelig lidenskapelig sex.

- Det er helt normalt at man har mindre sex etter hvert, men man kan allikevel fortsette å ha bra sex selv om man ikke har sex hver dag, forklarer psykologen.

Ifølge Mintz blir mange kåte og lidenskapelige bare man setter i gang. Derfor skal vi ikke å ta intiativ til sex bare når du kjenner at man har lyst rent fysisk.

Her er hennes tips for hvordan du kan få mer lyst på sex:

Stopp med å si til deg selv:
- Jeg er for trøtt til å ha sex
- Jeg har sex bare fordi partneren min vil
- Jeg har større behov for å sove de timene jeg kunne hatt sex

Start i stedet med disse positive tankene:
- Sex gir meg energi
- Sex er min belønning
- Sex er noe jeg har for min egen skyld
- Sex gjør at jeg sover bedre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.