RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tenk deg tynn

Glem helsestudio. Bruk hodet i stedet.

(SIDE2:) En ny undersøkelse fra Harvard viser at når hjernen tenker positive tanker om helsen din, hekter kroppen seg på.

Psykologer har studert 84 kvinner som jobber som ryddepiker på et hotell. Til tross for at kvinnene hadde psykisk krevende arbeidsoppgaver, var mange dem redde for at de ikke trente nok.

Kvinnene ble delt inn i to grupper. Den ene gruppen fikk vite hvor mange kalorier de forbrente på å gjøre diverse arbeidsoppgaver - for eksempel at det går 60 kalorier på å rydde et baderom i 15 minutter. Den andre gruppen fikk ikke vite noenting om jobbens helsefordeler, skriver Aftonbladet.

Etter fire uker hadde kvinnene i den «opplyste» gruppen gått ned i gjennomsnitt ett kilo. De hadde også fått senket sitt blodtrykk med nesten ti prosent og mistet nesten 0,5 prosent av sitt kroppsfett.

Den andre gruppen hadde ikke merket noen større forskjeller verken helsemessig eller psykisk. Forskeren Ellen Langer synes ikke det var noen merkbar aktivitetsforskjell mellom de to gruppene. Ifølge henne var forandringen bare mental.

- Har hjernen en sunn innstilling, kommer kroppen til å ha det bra også, sier hun. Og legger til:

- Men sitter du bare der på sofaen og sier til deg selv at du mosjonerer, kommer du ikke til å tro på deg selv. Da kommer heller ikke noe til å forandres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere