RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Samhällsbyggare.se)

Tenk deg vakker

Sist oppdatert:
- Det skal gjøre vondt i starten, sier Mia Törnblom.

(SIDE2:) Vi må begynne å fokusere på det positive.

Tidligere rusmisbruker
Mia Törnblom (41) er en kjent svensk livsstilcoach og foredragsholder. Törnblom har opplevd spiseforstyrrelser og narkotikamisbruk. Det som begynte som en slankekur med slankepiller førte til misbruk av alkohol, heroin og kokain. Rusmisbruket førte også til kriminelle handlinger. Nå er Mia Törnblom en av Sveriges fremste veileder innen personlig utvikling. Hun ønsker å gi inspirasjon og vise at forandring er mulig. Side2 var til stede da Mia Törnblom forrige uke besøkte Oslo og holdt foredrag under KK-dagen i Folketeatret.

Slutte å sammenligne oss
Mia forteller at vi må bytte ut de negative tankemønstrene. Vi må slutte å sammenligne oss med andre. Hun sier at vi må bli flinkere til å fokusere på de positive tingene i livet vårt.

- Fokuser på det du rekker, ikke det du ikke rekker. Tenk heller: «Jeg er en herlig skit, og det rekker!» oppfordrer livsstilcoachen.

Ikke gi opp
Det å gå på veggen og det å bli utbrent starter i hjernen. Mia sier at selvfølelse er sjelens kondisjon. Det handler om mental trening. For å snu sine tankemønstre så må man trene opp selvfølelsen. Hun sammenligner det med fysisk trening:

- Tror dere idrettsutøvere som Marit Bjørgen og Petter Northug er blitt så gode av ingenting? Nei, de trener, og de fortsetter med treningen, forteller hun.

Det er ingenting som ordner seg etter kun én trening. Du blir ikke fotballproff etter den første fotballtreningen, og du mister ikke ti kilo etter én løpetur. Løsningen er å fortsette.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Skriv ned gode tanker

- Vi tenker 65.000 tanker om dagen. 95 prosent av de tankene er de samme tankene som vi tenkte i går! Og 80 prosent av disse tankene er negative, forteller Mia.

- Trener du opp selvfølelsen og fyller på med gode tanker har du mer å ta av når de vonde dagene kommer.

Mia oppfordrer oss derfor til å skrive ned tre bra ting i en bok om deg selv til deg selv før du skal legge deg.

- Høres det rart og egoistisk ut? Hvorfor skal man ikke få lov til å være stolt av seg selv?! Min bok med mine tanker har vært uerstattelig på de dagene som har vært litt tyngre, sier den sterke foredragsholderen.

Tenk deg vakker

- Det skal gjøre vondt i starten, men nettopp derfor kan det bare bli bedre, forteller Mia.

Det samme gjelder for mental trening. Bytt ut de gamle tankene med moderne tanker, fyll på med positive tanker. Slik har du mer å ta av og har du en dårlig dag skal du boka den boka med de positive tankene om deg selv. Også handler det om å nyte livet.

- Bilringene mine har bestemt seg for å bli. De bor der, men jeg lar ikke de kontrollere mitt liv. Hvis du tenker at du er vakker så blir du vakker, sier livstilscoachen.

Vi er forskjellige
Foredragsholderen forteller om at vi alle har våre ulike metoder for å bli lykkelige. Hennes ektemann er maratonløper, og mens han foretrekker å løpe en mil på en fredagskveld kan Mia kose seg hjemme i sofaen med TV-underholdning og godteri.

- Har jeg lyst på sjokolade så spiser jeg sjokolade. Tenk om du blir påkjørt av bussen i det du går fra kontoret en ettermiddag. Da er det ingen vits i å dø med det verste sjokoladesuget i tillegg, spøker hun.

- Med andre ord, nyt livet mens du kan, du vet aldri når det slutter.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere