RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tenk sexy tanker

Foto: Crestock.com
Dette bør du være obs på når du skal sjekke.

(SIDE2:) Henrik Fexeus skrev bøker om tankelesning, men i forordet på «Kunsten å sjekke» innrømmer han at de fleste spørsmål han fikk etter bøker som «Kunsten å lese tanker og «När du gör som jag vil» handlet om å få folk på kroken romantisk sett.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

- Kan jeg bruke det du skriver til å få meg et nummer? Var det de fleste ville vite, skriver han i sin nye bok.

På svensk har boken den litt mer direkte tittelen «Alle får ligga». Og det mener altså Henrik Fexeus at du kan, men du må begynne med deg selv.

- Vil du få noe, må du først skape en sterk attraksjon. Så må du skape en relasjon mens du beholder attraksjonen. Forførelsen kommer først etter at de to første delene er på plass, skriver han.

Bare setningen over, kan få de fleste med mindre selvtillit til å snu, men ifølge Fexeus så er det viktig å ta det trinn for trinn.

1. Innstilling
Hvilken innstilling du har styrer alt hvordan du møter mennesker, og hvordan de møter deg. Er du blid og imøtekommende, så blir folk blide og imøtekommende. Det gjør det også lettere å like deg.

2. Ikke bli den gode vennen
En relasjon starter alltid med en tiltrekning. Får du beskjed om at du bare oppfattes som en venn, er det sannsynligvis fordi du har hoppet rett til relasjon og kuttet ut tiltrekningen. Det er ifølge Henrik Fexeus snarveien til å havne i kategorien Den Gode Venn som Aldri får Kline. Samtidig hjelper det ikke bare å være dødslekker uten å skape en relasjon.

3. Tenk sexy
De fleste vil si at de ikke helt forstår hvordan de skal utose såkalt sex appeal. Men ingen vet hva du tenker. Om du vet hva du selv synes er sexy, så kan du knytte det til en håndbevegelse eller annet. Tenker du sexy tanker, så vil det overføres til kroppsspråket ditt.

3. Ikke gjør sjekkingen til eneste store agenda
Liker du en person, er det stor sannsynlighet for at du blir veldig fokusert på kun denne personen. Får du nei da, så faller det hele sammen. Ikke gjør personen du liker til det eneste prosjektet den kvelden. Da blir det for stort. Og det takler de fleste dårlig. Om du flytter fokuset til de andre du er sammen med eller det du egentlig er der for, så blir det enklere å nærme seg drømmepersonen.

4. Tenk at dere hører sammen
Det høres kanskje dumt ut, men mange synes det er problematisk å virke uanstrengt og sjarmerende med en person de liker og ikke kjenner godt. Et triks kan være å tenke at dere allerede har kysset hverandre. Da blir nemlig stressfaktoren dempet.

5. Tren på småpratingen
Ta deg tid til noen minutters prat med kollegaen du ikke kjenner så godt, eller ekspeditøren på 7-11. Det vil være lettere å snakke med de du virkelig er interessert i når du har øvd deg. Dessuten kan en slik ledig omgang med andre virke imponerende på andre.

6. Vis at du er du
Jobber du i et uniformert miljø (og da et miljø der du ikke kreves å bære uniform) så forsøk å skille deg ut. Om du bryter med kleskoden på en positiv måte, blir du lagt merke til. Det er også et trekk, om du vil oppfattes som attraktiv, å kle deg slik at du selv føler deg kjekk eller pen. Det smitter nemlig på andre at du selv føler du er fin.

7. Vær konsekvent med hvem du er
Oppførselen din må stemme overens med det bildet du vil at andre skal ha av deg.

8. Skap en hemmelighet
Står du der og snakker med en du liker, er det ikke noe i veien å leke en liten lek, skape en hemmelighet som bare dere to deler. Om det så bare er å fundere på hvem den velkledte mannen på uteserveringen tvers over gaten tenker på.

9. Få vennene til å like deg først
Om du er en hyggelig person som vennene hans eller hennes liker og stoler på, er veien kortere til at hun eller han skal få varme følelser for deg. Vær hyggelig mot vennene, Det hjelper sjelden å ha et dårlig forhold til folk den du er interessert i omgås.

10. Om det likevel ikke virker
Det hender at selv om man forsøker, så blir det ikke full klaff. Du kan til og med bli fortalt det i klare ordelag. Det kan både være overraskende og sårende. Men ikke bli opprørt eller sint. Det kommer alltid til å være noen som ikke synes du er interessant. Men også andre som synes du er det.

Boken «Kunsten å sjekke» av Henrik Fexeuser gitt ut på Schibsted forlag. Fexeus er kjent for TV-programmet «Vår aktive hjerne». Han karakteriserer seg som tankeleser og psykologisk manipulator.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere