Tente lys for gutt som døde

Mange kom på spontanmarkeringen ved Kristiansund sjukehus for å tenne lys for gutten som døde søndag.

Mange kom på spontanmarkeringen ved Kristiansund sjukehus for å tenne lys for gutten som døde søndag. Foto: Trygve Strand Joakimsen (Tidens Krav)

Folkemengde samlet seg utenfor Kristiansund sjukehus etter dødsfall.

Mange samlet seg søndag kveld utenfor Kristiansund sjukehus for å markere sin sorg over dødsfallet til en ti måneder gammel gutt. Det skriver Tidens Krav mandag.

Gutten skulle bringes fra Kristiansund til Ålesund sjukehus til behandling, men døde før han kom dit.

Det måtte tilkalles et Sea King-helikopter for å ta pasienttransport søndag, fordi det ikke var flyvær for luftambulansen.

På sosiale medier har det søndag kommet mange beskyldninger mot Helse Møre og Romsdal og den helgestengte barneavdelingen ved Kristiansund sjukehus, skriver Tidens Krav.

- Tragisk

Konstituert administrerende direktør Dag Hårstad i Helse Møre og Romsdal håper folk kan unngå å spekulere i dødsfallet inntil det er klart hva som har skjedd.

- Dette er et dypt tragisk dødsfall, og det vi har fokus på nå er å følge opp de pårørende. Vi vil mane alle til å avstå fra spekulasjoner, for dette er tungt nok som det er for de pårørende, sier Hårstad til Tidens Krav.

Politi og helsetilsyn ble søndag varslet om dødsfallet, i tråd med ordinære prosedyrer.

Barneavdelingen ved Kristiansund sjukehus er stengt om helgene. Hårstad ønsker ikke å ha en formening om dette spilte en rolle.

- Det er altfor tidlig å dra noen konklusjoner om det har noe med stengt barneavdeling å gjøre eller ikke. Nå skal vi få alle fakta på bordet først.

- Vi starter egne undersøkelser i morgen for å sette sammen handlingsforløpet, sier Hårstad søndag kveld.

Sorgprosess

- Hva tenker du om at det kommer beskyldninger mot helseforetaket på sosiale medier?

- Dette er en dypt tragisk hendelse, og folk er i sorg. Vi forstår at sorgprosesser kan gi mange forskjellige utslag. Vi vil mane til å avstå fra spekulasjoner. Det er tungt nok for de pårørende allerede om de ikke skal oppleve en flom av spekulasjoner, sier Hårstad til Tidens Krav.

Les flere saker fra Tidens Krav

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.