*Nettavisen* Nyheter.

Tente på kirke - skylder på Djevelen

Bodø (NTB): En 36-åring som er tiltalt for å ha tent på Skjerstad kirke i Bodø i fjor høst, mener Djevelen må ha blandet seg inn i det som skjedde.

09.01.13 09:44

Det ble gjort forsøk på å starte brann på flere steder inne i kirken, og i tillegg ble det gjort omfattende hærverk på innredningen. 36-åringen har erkjent det han er tiltalt for, men mener Djevelen må ha hatt en finger med i spillet, ifølge Avisa Nordland.

- Jeg er ingen religiøs fanatiker. Jeg er et sivilisert menneske som lever et sivilisert liv. Jeg kan ikke forklare hvorfor det ble som det ble denne dagen. Men jeg beklager. Jeg vil be Kirken og alle andre om unnskyldning. Det var ille det som skjedde, sa mannen i Salten tingrett.

Misvær kirke ble påført skader for 528.382 kroner. 36-åringen ødela et piano altertavla, lysestaker og lampetter og prekestolen. Han satte fyr på et gitartrekk, alterteppet og to duker i kirken. Brannen ble slukket før den fikk gjort store skader på kirkebygningen.

36-åringen fra Tsjetsjenia har opphold i Norge på humanitært grunnlag og har bodd i Bodø i to år. I løpet av denne tiden er han siktet for tre tilfeller av trusler, tyverier, to promillekjøringer, for å ha kjørt bil tre ganger uten førerkort, tre tilfeller av legemsfornærmelse, dokumentfalsk og bruk av narkotika. I tillegg bor mannens kone og barn på hemmelig adresse De psykiatrisk sakkyndige har funnet mannen strafferettslig tilregnelig. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.