RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terapeut hadde forhold med 17-åring

Foto: Nikita Solenov (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
Den 27 år gamle kvinnen hadde sex med barnevernsgutt hun jobbet med.

Den kvinnelige miljøterapeuten fra Bergen innledet et seksuelt forhold til en 17 år gammel barnevernsgutt. Nå er hun dømt til seks måneders samfunnsstraff, skriver Bergensavisen.

«Det er åpenbart viktig at ansatte innen barnevernet ikke innleder seksuelle forhold til ungdom som er plassert i institusjon», skriver Bergen tingrett i dommen.

Den 27 år gamle kvinnen har vært suspendert fra stillingen i Bufetat siden saken ble avdekket i fjor høst. Nå risikerer hun avskjedssak. I løpet av en periode på fire måneder i fjor hadde den barnevernsansatte jevnlig seksuell kontakt med 17-åringen. Kjærlighetsforholdet fortsatte også i flere måneder etter at gutten forlot institusjonen.

I Bergen tingrett erkjente kvinnen straffskyld, og hun vedgikk også bruk og besittelse av hasj.

«På tross av sin alder og utdannelse fremstår siktede som noe umoden. Hun var videre uerfaren i sin jobb», skriver dommeren.

Retten legger samtidig til grunn at barnevernsgutten oppførte seg kontrollerende overfor den ansatte både under forholdet og etter at dette ble slutt. Han kom i løpet av forholdet med diverse trusler om å skade henne, han tok bilder av henne som han brukte til å presse henne med, heter det i dommen.

På grunn av de formildende omstendighetene valgte retten å fravike utgangspunktet om ubetinget fengselsstraff.

Les flere nyhetssaker i Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere