Gå til sidens hovedinnhold

- Terje har vært som en geleklump

- Riis-Johansen er en trivelig fyr, men har vært særdeles tafatt, ifølge Bellona.

Bellona er raskt ute med å kommentere det varslede statsrådskiftet fredag.

- Terje Riis-Johansen har vært en særdeles tafatt olje- og energiminister. Han har vært som en geleklump i hendene på Statoil og har ikke hatt evnen til å bidra til en helhetlig energipolitikk, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Hos Bellona betyr det kake på kontoret.

- Det skulle bare mangle at han må gå. Hans håndtering av Mongstad-saken er grunn god nok. For hvert år Riis-Johansen har vært statsråd har rensingen av Mongstad blitt utsatt med to, og slikt fører ikke til noe særlig resutlatet, sier Frederic Hauge, leder av Bellona.

- Trivelig fyr, men...
- Riis-Johansen er en trivelig fyr, men han har ikke hatt den handlekraften som skal til for å løse fremtidens klima- og energiutfordringer.

Bellona har vært skuffet over at Riis-Johansen aldri tok noe oppgjør med Statoil, og sikter til nestenulykkene på Gullfaks og kampen mot oljeboring i Loften og Vesterålen.

- Riis-Johansens håndtering av stadige utsettelser av CO2-håndteringsprosjektet på Mongstad har etter Bellona mening også vist at det har vært Statoil, og ikke statsråden som har hatt makten. Han har heller ikke vist noen evne til å stå i mot det mektige byråkratiet i Olje- og energidepartementet, sier Hauge.

- Håper på en mindre fossil innstilling
Nå ser han fram til å utfordre Sps Ola Borten Moe, som skal være den nye ministeren i departementet, på områdene der Riis-Johansen sviktet.

- Vi håper på å bli møtt med en mindre fossil innstilling av Borten Moe.

- Opp til Borten Moe
Bellona mener Norge flommer over av muligheter for mer ren energi, men at Riis-Johansen ikke har hatt energi til å jobbe fram en helhetlig energipolitikk.

- Denne regjeringen har ikke levert en eneste stortingsmelding om energipolitikk siden 2006. Den siste stortingemeldingen fra 2006, om støtteordninger til fornybar energi, var på bare fire sider, og innholdet i den ble aldri satt ut i live, sier Hauge og fortsetter:

- Nå blir det opp til Ola Borten Moe å legge fram en stortingsmelding som staker ut fremtiden for norsk energipolitikk, der klima må være det sentrale som setter rammene.

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken