RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terje Riis-Johansen tar ordførerklubba

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Tidligere olje- og energiminister Terje Riis-Johansen blir ordfører for rødgrønn koalisjon i Telemark.

Senterpartiets Terje Riis-Johansen (43) blir fylkesordfører i Telemark. Det er resultatet av forhandlinger mellom Senterpartiet, Arbeiderpartiet og SV, skriver avisa Varden.

Arbeiderpartiets Christian Tynning Bjørnø blir varaordfører.

Slutt på borgerlig samarbeid
Avtalen markerer slutten på 16 år med borgerlig samarbeid, et samarbeid Senterpartiet har vært en del av.

Fremskrittspartiets Thorleif Vikre sier til Nettavisen at Senterpartiet kom til de borgerlige partiene med krav om å få ordføreren, et krav som ble avvist.

- Høyre fordoblet jo gruppa si og har en fylkesordfører som har gjort en god jobb. Senterpartiet gikk tilbake 0,7 prosent, så det kravet var urimelig. Arbeiderpartiet har solgt seg billig for en avdanket statsråd, sier Vikre.

På en pressekonferanse onsdag sa eksstatsråden at han skal besøke samtlige kommuner i Telemark.

Rødgrønt samarbeid
Terje Riis-Johansen gikk av som olje- og energiminister i Stoltenbergs rødgrønne regjering i mars. Nå blir han leder for en like fargerik koalisjon i Telemark.

Ap fikk 16 mandater i Telemark fylkesting, SV to og Sp tre, og partiene skal nå være enige om å samarbeide under eksstatsrådens ledelse. De har flertall med knappest mulig margin, skriver Varden.

Sa nei til sjøkabel
Terje Riis-Johansen ble olje- og energiminister i 2008 og ble avløst av partifellen Ola Borten Moe da han gikk ut av regjeringen i våres. Riis-Johansen var i hardt vær i forbindelse med den omstridte kraftlinjen Sima-Samnanger. Han ble presset til å utrede sjøkabelalternativet, et alternativ han og regjeringen til slutt forkastet fordi de mente det var for dyrt og tidkrevende.

Riis-Johansen har fartstid fra kommunepolitikken i Skien og fra fylkestinget, og han ble valgt inn på Stortinget i 1993, en plass han mistet ved valget i 1997. I perioden 2005 til 2008 var han landbruks- og matminister.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere