*Nettavisen* Nyheter.

Terje Søviknes skiller seg

Foto: Magnus Blaker (Nettavisen)

Ordføreren og kona går fra hverandre etter 13 år.

29.09.11 10:11

(SIDE2): Ordfører i Os kommune i Hordaland, Terje Søviknes, og kona Janniche Askeland skiller lag, melder Midtsiden.

Etter kommunestyremøtet tirsdag orienterte ordføreren sine kolleger i Os Frp om at han og kona er i ferd med å gå fra hverandre.

- Ja, vi er i en prosess der vi er i ferd med å ta ut seperasjon, bekrefter Søviknes til nettstedet.

De to har vært gift siden 1998, og sammen har de to barn.

Frp-politikeren sier at ethvert samlivsbrudd er krevende og en vanskelig prosess for de involverte, og ønsker at overgangen skal skje så lite problematisk som mulig.

Gjenvalgt som ordfører
Tidligere denne måneden ble det klart at Søviknes får behole ordførerkjedet i Os kommune. Han går dermed inn i sin fjerde periode som ordfører, mens Høyre og Marie E. Lunde Bruarøy beholder varaordførervervet.

- Vi hadde et visst håp om at tyngdekraften skulle bidra til at det ble slik. Frp og Høyre har samarbeidet veldig bra i 12 år. Dette var det Osingene som valgte, og det er en handlekraftig koalisjon som vil fortsette i kommunen, uttalte Søviknes til Nettavisen.

Terje Søviknes
Terje Søviknes er utdannet akvaingeniør fra Bergen ingeniørhøyskole og økonom fra Norges Handelshøyskole. I tillegg er han kjent for å vært en av de første sjarkfiskerne som begynte å fiske leppefisk til oppdrettsnæringen. Søviknes har vært ordfører i Os siden 1999. Han var nestleder i Fremskrittspartiet 1999–2001, og vararepresentant til Stortinget fra Hordaland 1997–2001. Han var nominert til førsteplass på Hordaland Frps liste ved stortingsvalget 2001, men måtte trekke seg fra alle politiske verv etter en privat sex-skandale. Etter kommunevalget i september, ble det klart at Søviknes får beholde ordførerkjedet i kommunen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.