Terning kaster ut Kvasir-oppføringer

Eniro godtar ikke lenger at bedrifter ligger gratis på Kvasirs firmasøk. Nå må flere tusener firmaer betale ellers blir de strøket.

20.06.08 11:02

Noen tusen selskap og bedrifter som har vært oppført i kategorien "Firmasøk" har fått beskjed om at det er slutt på gratisoppføringene. Totalt ligger det over 30.000 bedrifter inne i basen og nå tar Eniro/SOL fatt på det endelige opprydningsarbeidet.

Det er flere år siden selskapet startet kommersialiseringen av katalogproduktene for å konkurrere med blant andre gamle Telenor Media (i dag Findexa).

- Vi har vurdert dette ganske lenge, men det er først nå vi har tatt fatt på en skikkelig gjennomgang av alle oppføringene våre. Vi vil gjerne snakke med kundene våre én gang i året og ha 100 prosent oppdatert informasjon, sier Hans Petter Terning som er sjef i Eniro Norge.

I Sverige er Eniro et børsnotert selskap med milliardomsetning som fokuserer på katalogoppføringer og firmasøk. I Norge er profilen annerledes, i og med at svenskene kjøpte portalselskapet SOL.

Selskapet er imidlertid i ferd med å endre profilen i Norge fra medieselskap i retningen betalte katalog- og firmaoppføringer. Selskapet ansetter stadig flere selgere som skal selge disse tjenestene. Salgsstaben skal oppgraderes før jul, noe som fører til at antallet selgere på søke- og katalogtjenesten Kvasir.no passerer 100.

De gamle gratisoppføringene har ligget i basen til en av Norges største katalogtjenester siden den tiden SOL ikke hadde kommersialisert Kvasir.

- Det er mange gamle oppføringer i basen vår. Vi har sendt tilbud om at alle kan ligge i Kvasir videre mot at de betaler og har faktisk ikke fått så veldig mamge reaksjoner. Vi hadde jo forventet en viss negativ respons, sier han og tror det muligens har med at nettet er i ferd med å modnes kommersielt.

- Ja, det kan være et bevis for at man generelt begynner å akseptere at selv på Internett må man betale for kvalitetsprodukter, sier Eniro-sjefen til Propaganda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.