Terningkast 7

Hadde terningen hatt sju kanter ville «New Super Mario Bros» fått toppkarakteren.

28.06.06 16:56

De siste årene har Mario vært litt ute av form. Bortsett fra det glimrende «Mario & Luigi: Partners in Time» har det stort sett gått i «Mario Party» og noen småartige sportsspill.

Mario er tilbake

Men ikke nå lenger. Med «New Super Mario Bros» er Mario tilbake der hvor han hører hjemme, på toppen av spillhimmelen. De vanlige superlativene duger ikke når jeg skal beskrive hva jeg synes om spillet, med mindre «superknallsinnsyktmegabra» har sneket seg inn i ordlista.

For dette er så bra at det eneste som er i nærheten er de gamle 8- og 16-bits «Super Mario»-spillene. Det spiller med andre ord liten rolle at spillet er uoriginalt som få. Prinsessen har atter engang blitt kidnappet og du må hoppe og bevege deg fra venstre mot høyre for å redde henne.

Men hva gjør vel det?

De åtte verdenene og mange nivåene er en eneste lang 2D-plattformorgie. Brettene er varierte og fulle av kreative løsninger, herlige hoppesekvenser og sjarmerende fiender. Og takket være en fantastisk grafikk ser både omgivelsene, fiendene og Mario nydelig ut.

Hvert brett inneholder, i tillegg til alt annet, tre spesielle mynter som er gjemt på de grusomste steder. Mange timer kommer til å gå med på og pønske ut hvordan du får tak i dem, men heldigvis er belønningen verdt alt slitet.

Myntene låser opp ulike bonusbrett og steder som deler ut det ene hjelpemidlet etter det andre, noe som alltid kommer godt med. For å se alt «New Super Mario Bros» har og by på må du finne alle myntene, og tro meg når jeg sier at det er noe du vil.

Stort

Det er derfor ikke så farlig at historien er over på et par timer, det å låse opp hele «New Super Mario Bros» tar mange dager og uker med spilling. Og selv når det er gjort er det ingen grunn til å legge spillet på hylla.

Nintendo har både inkludert en underholdende flerspillermodus og en hel haug fantastiske minispill. Noen var med i «Super Mario 64 DS», andre er nye og samtlige er underholdende.

Nye triks og teknikker

Selvom Super Mario er like tjukk som før har han blitt enda spenstigere og lært seg noen nye triks. 2006-utgaven kan dobbelt- og trippelhoppe, bli til en skilpadde, krympe og forvandle seg til Godzilla-Mario som ødelegger alt (og alle).

I motsetning til de fleste spill må du benytte samtlige bevegelser, og på den måten skiller spillet seg klart fra de andre «Mario»-spillene og gjør så du aldri kjeder deg. «New Super Mario Bros» byr hele tiden på nye og varierte utfordringer.

Et mesterverk

Kombinerer du det jeg har skrevet over med en fantastisk musikk og en deilig kontroll sier det seg selv at Nintendo har gjort det igjen. «New Super Mario Bros» er et mesterverk og det foreløpig beste argumentet for å skaffe seg en DS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag