– Vanskelig å balansere klima og fortsatt ja til olje, men fikk inn bestefar-perspektivet. God og pedagogisk om skatt og ulikhet, skriver VG etter TV 2s partilederdebatt tirsdag.

VG triller terningkast fem til Støre – som også er den eneste politikeren som får terningkast seks blant kommentatorene, av TV 2 selv og Vårt Land.

NTB har gått gjennom terningkastene og vurderingene som er gitt av de politiske kommentatorene hos VG , Dagbladet , TV 2 , Nettavisen og Vårt Land.

Melby kom verst ut

Mens Støre ender på et snitt på 5,2 etter terningkastdommene, kommer Venstre-leder Guri Melby nederst på et snitt på 2,4 – og det høyeste terningkastet hun får er fire fra Vårt Land. TV 2 er nådeløse og gir Melby terningkast én.

– Dette var ikke Venstre-lederens kveld. Forsøker å skrike seg til ordet i skattedebatten, uten at hun klarer å nå igjennom. Direkte vondt å høre på, skriver TV 2s kommentator Aslak Eriksrud.

Bak Støres førsteplass kom SV-leder Audun Lysbakken på andreplass, men snittet hans ender lavere på 4,2. Lysbakken er den kommentatorene er mest enige om, og får fire firere og én femmer.

– Også er han tydelig og klar på klima, men også han faller fristelsen til gjenbruk av gode replikker, skriver Nettavisen om Lysbakken.

Sprikende tilbakemeldinger

Rett bak Lysbakken kommer to partiledere på en delt tredjeplass – statsminister Erna Solberg (H) og MDG-leder Une Bastholm, som begge får terningkast fire.

Kommentatorene klarer ikke å bli enige seg imellom om Bastholm gjorde en god innsats eller om hun var midt på treet. Hun får terningkast fem av TV 2 og VG, men terningkast tre av Nettavisen og Dagbladet.

– Svaret på alt er miljø, skriver Dagbladet om innsatsen.

Statsminister Erna Solberg fra Høyre ble litt usynlig under debatten, mener kommentatorene i Vårt Land.

– Solberg var rolig og myndig i hele debatten, men ble litt borte i noen deler. Ærlig, kunnskapsrik og trygg, men ikke preget av den energien vi har sett fra henne tidligere.

Kritikk mot programleder

Resten av partilederne fikk følgende snitt:

* 3,8: Fremskrittspartiet-leder Sylvi Listhaug (beste terning fem, dårligste tre)

* 3,6: Senterpartiet-leder Trygve Slagsvold Vedum (beste terning fem, dårligste tre)

* 3,4: Kristelig Folkeparti-leder Kjell Ingolf Ropstad (beste terning fire, dårligste tre)

* 3: Rødt-leder Bjørnar Moxnes (beste terning fire, dårligste to)

Aftenpostens Kjetil B. Alstadheim triller ikke terninger på partilederne, men kritiserer programleder Arill Rises ledelse under debatten.

– Når det ligger an til en fin konfrontasjon mellom Fremskrittsparti-leder Sylvi Listhaug og Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum om avgifter, velger Riise å gripe inn for å spore det hele av, skriver han.

(©NTB)