RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terra anbefaler Itera

Sist oppdatert:
Terra Securities rykker ut med en kjøpsanbefaling på konsulentselskapet Itera som ledes av Arne Mjøs. Les begrunnelsen og hva Terra forventer av selskapet
I en rykende fersk analyse fra Terra Securities anbefales IT-konsulentselskapet Itera.

I nesten tre år sammenhengene har Itera levert negative kvartalsresultater men samtidig har selskapet vært gjennom en omfattende restrukturering.

Fruktene av disse begynner nå og vise seg, og Itera har i 2004 hatt positive resultater, skriver meglerhusets analytiker.

Terra skriver videre at tredjekvartalsresultatet, som var på 2,5 millioner kroner i overskudd, til Itera var helt på linje med deres forventinger. For fjerdekvartal venter også Terra overskudd, men har barbert estimatene noe som følge av lavere timepriser i markedet.

Terra venter at Itera i fjerde kvartal vil levere 3 millioner kroner før skatt, på en omsetning av 61,4 millioner kroner. For første kvartal 2005 venter meglerhuset at Itera skal omsette 71,6 millioner kroner, mens de før skatt skal levere 4,2 millioner kroner.

- Basert på dagens aksjekurs rundt NOK 2,15 prises Itera til henholdsvis 17 og 10 ganger ventet inntjening for 2005 og 2006. Dette er rimelig for et selskap som ventes å levere
årlig vekst på 50 prosent de neste 3-4 årene. Nåverdi av fremtidig kontantstrøm indikerer en verdi på NOK 3,80 per aksje, 75% over dagens kursnivå, skriver meglerhuset og anbefaler aksjen med kursmål tre kroner.

Oppsummering:

Meglerhus: Terra Securities ASA
Anbefaling: Kjøp
Kursmål: 3 kroner
Dato: 06.12.04

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere