RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terra avventende denne uken

Sist oppdatert:
Meglerhuset Terra Fonds er avventende til aksjemarkedet denne uken. Meglerhuset anbefaler blant annet investorene til å ligge unna RCL-aksjen
Terra oppfordrer investorene til stor forsiktighet i aksjemarkedet denne uken. Meglerhuset antar at den positive stemningen fra forrige uke vil bli reversert.

- Uten at vi vet om og når en eventuell krig starter, så ser vi derfor ikke bort fra at man i dagene etter et krigsutbrudd vil gi en god mulighet til å posisjonere seg for en kortsiktig oppgang etter at en del av usikkerheten er fjernet, skriver Terra i sin ukesrapport.

Terra mener at det makroøkonomiske bildet er såvidt svakt at dette vil innhente markedet i lykkerusen etter en eventuell vellykket krig.

- Vi er derfor avhengig av at økonomien generelt tar seg opp og at vi til høsten ser en langsiktig bedring uten store geopolitiske problemer før vi har skapt grunnlaget for en ny oppgangsperiode. Og før det skal kunne skje ligger det mange skjær i sjøen, skriver Terra.

Meglerhuset anbefaler aksjonærene å holde seg unna RCL-aksjen til man ser krigsutbruddet. Nedjusteringen fra konkurrenten Carnival, som kom i helgen, er også en årsak til å holde seg unna RCL-aksjen, mener Terra.

Dette er Terra-porteføljen denne uken:

* Tomra
* BN-Bank
* Norsk Hydro
* Amersham
* Orkla
* DnB
* Statoil

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere