RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terra-kommunene krever 100 millioner

Ordfører Kjell-Idar Juvik i Hemnes møtte sammen med representanter de andre åtte Terra-kommunene hos Paretro i Oslo
Ordfører Kjell-Idar Juvik i Hemnes møtte sammen med representanter de andre åtte Terra-kommunene hos Paretro i Oslo Foto: Sara Johannessen (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Terra-kommunene har saksøkt forsikringsselskap. Nå møtes de i retten.

Oslo (NTB): Terra-saken fortsetter sin lange vandring i rettssystemet. Mandag starter sivilsaken der de åtte kommunene krever 100 millioner kroner fra Terras forsikringsselskap.

Det er satt av tre måneder til saken, som begynner i Oslo tingrett mandag

Bremanger, Hattfjelldal, Haugesund, Hemnes, Kvinesdal, Narvik, Rana og Vik mener forsikringsselskapet ACE European Group Limited har et forsikringsansvar for tapene i Terra-skandalen. Kommunene bygger dette på at de mener Terra Securities bedrev uaktsom finansiell rådgivningen.

Bestrider kravet
Forsikringsselskapet bestrider dette og skriver i sitt sluttinnlegg til retten at det heller ikke er påvist noen årsakssammenheng mellom Terra-meglernes opptreden og kommunenes tap. Selskapets advokater går derfor for full frifinnelse.

I sluttinnlegget fra Hattfjelldal og Haugesund står det at de to kommunenes advokater vil legge ned påstand om at ACE må betale 100 millioner kroner i erstatning. Beløpet er det maksimale som dekkes av de to polisene baserer kravet på.

Haugesund tapte nesten 131 millioner kroner i investeringsskandalen. For Hattfjelldal endte tapet på litt over 88 millioner kroner.

Fakta:
Terra-saken var en finansskandale i Norge i 2007 som først involverte meglerhuset Terra Securities og nordlandskommunene Rana, Narvik, Hemnes og Hattfjelldal. De fire nordlandskommunene hadde lånt penger med sikkerhet i fremtidige kraftinntekter og investert pengene i kompliserte fondsprodukter med høy risiko i USA gjennom Citigroup.

Senere viste det seg at kommunene Vik, Bremanger, Haugesund og Kvinesdal også hadde gjort lignende investeringer.

Samtlige av de fire kommunene har opptrådt i strid med kommuneloven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere