RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terra nedjusterer Axis-Shield etter studie

Sist oppdatert:
Ny homocysteinstudie viser noe skuffende resultater. Dette har fått meglerhuset Terra Fonds til å nedjustere Axis-Shield-aksjen og Svein Lien
I en melding til kundene fra meglerhuset Terra heter det at en ny homocysteinstudie publisert i Journal of the American Medical Association 4. februar viser noe skuffende resultater.

Studien er utført på 3.680 personer i USA, Canada og Skotland, og er blant de første større prospektive studiene som er utført på homocystein. Axis-Shield hadde håper at studien ville slå positivt ut for selskapets satsing på homocystein.

Terra skriver at gjennomsnittlig redusjon i homocysteinnivået i høy-dose-gruppen var 2 micromol/liter større enn i lav-dose-gruppen. Det var imidlertid ingen signifikante forskjeller i risikoen for noen av endepunktene i studien (slag, "coronary event" og død).

- Dette er helt klart skuffende, og reduserer sannsynligheten for vårt best-case scenario for homocysteinsalget fremover, skriver Terra, som nå nedjusterer estimatene for homocystein.

- Til tross for at studien verken beviser eller avkrefter at en reduksjon i homocysteinnivået vil føre til redusert sannsynlighet for hjertekar-sykdom, er resultatene likevel noe skuffende, heter det.

Resultatene virker inn på verdsettingen av Axis-Shield på grunn av at store delen av oppsiden i aksjen er bygget på forutsetninger om sterk vekst for homocystein i årene fremover.

- På bakgrunn av estimatkuttene velger vi på kort sikt å nedgradere anbefalingen på Axis-Shield til Hold fra Kjøp. Det nye kursmålet settes til 21 kroner, skriver Terra.

Oppsummering:

Anbefaling: Hold
Kursmål: 21 kroner
Meglerhus: Terra
Dato: 16. februar 2004

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere