RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terra omrokkerer blant favorittene

Sist oppdatert:
Meglerhuset Terra Securities og aksjestrateg Terje Nyborg gjør en rekke omrokkeringer i ukesporteføljen. Her kan du se Terras favorittaksjer
Terra er ute med en ny liste over sine favorittaksjer. Disse samles i meglerhusets ukesportefølje.

Denne uken gjør Terra en rekke endringer i porteføljen.

Inn i Terras ukesportefølje kommer Statoil, DnB Nor, Tandberg TV og Orkla. Samtidig tas Hydro, Storebrand og Stolt-Nielsen ut av porteføljen.

- Vi benytter anledningen til å gjøre en del endringer i porteføljen på bakgrunn av dette. Ut går Stolt Nielsen, Storebrand og Norsk Hydro. Inn kommer som nevnt Tandberg Television. Vi tar også inn DnB Nor, Statoil og Orkla. DnB Nor som et rent finansbytte mot Storebrand etter at Storebrand reduserer på tilbakekjøpene av egne aksjer og DnB Nor har falt betydelig tilbake den siste uken. Statoil som et renere oljespill i enn Norsk Hydro etter at kursen har falt langt mer enn fallet i oljeprisen skulle tilsi. Orkla er et noe mer defensivt valg i tråd med en stadig svakere dollar. Samtidig er selskapet priset 20-25 prosent lavere enn underliggende verdier og genererer en meravkastning til eierne over tid på sin store investeringsportefølje, skriver Terra i en melding.

Terra skriver videre i rapporten at man på Oslo Børs fikk en god illustrasjon på hvor sårbart aksjemarkedet i Norge er for oljepris og dollarfall på torsdag og fredag.

- Spesielt når vi den siste tiden daglig har beveget oss på all time high-nivåer, skriver Nyborg i rapporten.

Han påpeker at det på fredag denne uken er OPEC-møte.

- Lagertall fra USA som følger opp forrige ukes overraskende økning er også noe markedet vil fokusere på, men alt i alt må vi anta at vi i løpet av uken også kan få positive signaler som gjør at markedet korrigerer opp etter det kraftige fallet på torsdag og fredag, skriver Terra.

Dette er Terra-porteføljen:

* Smedvig
* Telenor
* Yara
* DnB NOR
* Orkla
* Statoil
* Tandberg TV

Avkastning:

Porteføljen: -0,5 % sist uke, 53,5 % hittil i år.
Hovedindeksen: -1,5 % sist uke, 32,9 % hittil i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere