RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terra rokerer i porteføljen

Sist oppdatert:
Terra Fonds gjør flere endringer i sin modellportefølje denne uken, og utvider den med en aksje etter en svak uke for aksjemarkedet
Terra velger for det første å endre sin eksponering mot oljeservicebransjen ved å ta ut seismikkaksjen TGS-NOPEC etter at den har steget 7 prosent siden den ble tatt inn.

- Etter en sterk kursoppgang i TGS Nopec i løpet av sommeren velger vi å ta gevinst i forkant av tallene. Dette fordi selskapet i verste fall kan signalisere at det blir tungt å nå årsambisjonene de opprettholdt i mai til tross for et skuffende 1. kvartal, skriver Terra i sin kommentar.

TGS erstattes med riggaksjen Smedvig som skal levere andre kvartalstall denne uken.

Videre utvider Terra sin portefølje med en aksje. Det skjer ved at Tandberg tas inn i porteføljen.

Terra nye portefølje består dermed av:

- Sparebanken Nord-Norge
- Smedvig
- Norsk Hydro
- Telenor
- Orkla
- Statoil
- Axis-Shield
- Tandberg

Terras ukeporteføljen falt med 1,7 prosent siste uke, mens hovedindeksen var ned med hele 2,6 prosent. Ukens vinner ble Sparebank1 Nord-Norge med en kursoppgang på 1,0 prosent.

Terra forventer at fokuset på den amerikanske økonomien vil fortsette denne uken, med spesielt fokus på tirsdagens rentemøte i USA. Stor fart også på Oslo Børs denne uken med en bråte selskaper som skal rapportere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere