RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terra-saken for retten i slutten av januar

Oslo (NTB): Det er satt av fem uker når Oslo tingrett skal behandle to kommuners krav om penger etter den såkalte Terra-saken. Rettssaken starter 27. januar neste år.

Ifølge Helgelands Blad er det første gang saken kommer opp i full bredde i en norsk rett.

I første omgang er det kommunene Haugesund og Hattfjelldal som krever forsikringsselskapet Ace European Group - som forsikret meglerfirmaet Terra Securities - for 50 millioner kroner. Dessuten skal retten ifølge avisa ta stilling til om tidligere poliser for til sammen 100 millioner kroner er gyldige i saken.

Et hovedspørsmål under rettssaken blir om kommunene er å regne som profesjonelle investorer og derfor måtte forstå hva de gjorde. Kommunene har hele tiden hevdet de ikke kan regnes som dette. Retten må i tillegg avgjøre om kommunene fikk tilstrekkelig informasjon om risikoen knyttet til investeringene.

«Terra-saken» omfattet de åtte kommunene Hattfjelldal, Hemnes, Rana og Narvik i Nordland, Bremanger og Vik i Sogn og Fjordane, Kvinesdal i Vest-Agder og Haugesund i Rogaland. Kommunene lånte penger med sikkerhet i framtidige kraftinntekter og investerte pengene i obligasjoner gjennom Terra Securities, som senere gikk konkurs. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere