RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terra ser fokus på presidentvalget i aksjemarkedet

Sist oppdatert:
Meglerhuset Terra tror på fokus rundt det amerikanske presidentvalget i aksjemarkedet denne uken. Meglerhusets aksjestrategi Terje Nyborg kommer også med et hjertesukk over norske mediers dekning av valginnspurten
Hver uke kommer meglerhuset Terra med en sammenstilling av sine favorittaksjer på Oslo Børs. Samtidig kommenterer meglerhuset hvilke utsikter som ventes i aksjemarkedet denne uken.

Denne uken tar Terra inn BNBank, Storebrand og Tomra i ukesporteføljen, mens Sparebanken Nord Norge tas ut.

Terra mener at det store spørsmålet for aksjemarkedet denne uken er knyttet til det amerikanske presidentvalget. Det er er ikke like mye hvem som blir valgt, som om at en kandidat blir valgt på dagen som er viktig. Må man man i verste fall vente i uker eller måneder før man er ferdig med en endelig opptelling, er dette negativt, mener Terras Terje Nyborg.

- Dette er det verste usikkerhetsmomentet i forkant, og selv om alle andre meningsmålinger enn de som man henviser til i norske medier mildt sagt er noe mer pro-Bush, kan vi ikke utelukke et meget jevnt valg som innebærer at vi onsdag morgen våkner opp uten noen endelig seierherre, skriver Terra i ukesrapporten

Terra kommer videre med et hjertesukk angående de største norske medienes dekning av presidentvalget.

- Her hjemme er det vel cirka 3 prosent som er for Bush hvis vi skjønner inn en del tvilere, og ære være det norske folk for det, men det er tross alt amerikanske velgere som avgjør valget. Og da er det fortsatt favør Bush i de fleste amerikanske meningsmålingene, selv om man ved å se på NRK og TV2 kan få inntrykk av at det er 80 - 20 i favør Kerry, skriver Terra.

Terra mener at det viktigste for aksjemarkedet er å få en vinner i USA-valget.

- Vi tror derfor at aksjemarkedet kan se greit ut i forkant av valget i håp om et "relief rally" i etterkant på basis av nettopp dette. I etterkant blir det så avgjørende for resten av uken om vi får en vinner eller om en av partene erkjenner nederlaget på onsdag. På Oslo Børs er vi heller ikke like negative som vi var i forrige uke, men ser at det som skjer i USA også vil være med på å styre mye av utviklingen på Oslo Børs, skriver Terra til sine kunder.

Dette er Terra-porteføljen:

* BNBank
* Storebrand
* Tomra
* Schibsted
* Statoil
* Yara
* Orkla
* Smedvig

Avkastning:

Porteføljen: -3,4 % sist uke, 33,8 % hittil i år.
Hovedindeksen: -3,8 % sist uke, 24,9 % hittil i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere