RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terra tapte i ankesaken mot Citigroup

Sist oppdatert:
New York (NTB): Terra Securities' konkursbo og har tapt ankesaken mot Citigroup etter å ha brukt nærmere 100 millioner kroner på søksmålet mot den amerikanske finansinstitusjonen.

Domstolen i New York avviser at Citigroup har noe erstatningsansvar for sju norske kommuner i den såkalte Terra-saken, melder Dagens Næringsliv.

- Vi tar avvisningsavgjørelsen til etterretning, og skulle gjerne sett et annet resultat, skriver kommunenes advokat Caroline Lund i en SMS til avisen.

Saken handler om at meglerhuset Terra i 2007 solgte såkalte strukturerte spareprodukter fra Citigroup til de norske kommunene Bremanger, Hattfjelldal, Hemnes, Kvinesdal, Narvik, Rena og Vik. Kommunene mener informasjonen om produktene inneholdt vesentlige feil og krevde drøyt 1,1 milliarder kroner i erstatning. Konkursboet etter Terra Securities frafalt senere sitt krav.

Retten påpeker at Citigroup opplyste Terra om risikoen ved investeringene og slår fast at Terra forpliktet seg til å selge produktene til sofistikerte, institusjonelle investorer. Dommen slår fast at Terra unnlot å opplyse kommunene, som ikke har lov å gjøre investeringer med betydelig risiko, om risikofaktorene. Videre avviser retten konkursboets påstand om at Citigroup har ansvar for de feilaktige opplysningene kommunene fikk presentert. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere