RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terra tar Axis-Shield inn i varmen

Sist oppdatert:
Terra Fonds har stor tro på Axis-Shield fremover og tar selskapet inn i sin modellportefølje. Den defensive vektingen med overvekt innen olje fremholdes
Meglerhuset tok Axis-Shield ut av modellporteføljen i uke fire for å sikre gevinst. Kursen var da 17,10 kroner. Aksjen har nå falt tilbake til et nivå meglerhuset er komfortable med.

- Axis-Shield prises per i dag til en EV/salg på rundt 1, noe som er langt lavere enn for gjennomsnittet av helseselskaper. Selskapet har dessuten et resultat før FoU-kostnader som burde tilsi en annen prising av aksjen. Hovedproduktet homocystein vokser fremdeles sterkt og bidrar til betydelig på bunnlinje i det bruttomarignen ligger i området 70 prosent, skriver meglerhuset i sin ukerapport.

Modellporteføljen har hittil i år en negativ avkastning på 6,4 prosent. Til sammenligning har hovedindeksen falt 12 prosent i samme periode.

Modellportefølje per 24. februar 2002:
Orkla (-34,9 %)
DnB (-28,2 %)
Norsk Hydro (-8,1 %)
Statoil (-7,1 %)
Amersham (-12,9 %)
BN-Bank (-5,6 %)
Tomra (-1,3 %)
Axis-Shield

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere