RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terras anbefalinger på svak børs

Sist oppdatert:
Aller helst ville meglerhuset Terra Securities og Terje Nyborg gått i kontanter. Likevel kommer meglerhuset ut med sine aksjefavoritter i det svake børsklimaet på Oslo Børs
Hver uke er meglerhuset Terra Securities ute med en liste over sine favorittaksjer på Oslo Børs. Disse aksjene plukkes fra en rekke sektorer på Oslo Børs, og utgjør ukesporteføljen til Terra.

Denne uken gjør Terra to endringer i sin portefølje.

- På grunn av at vi ikke kan gå kontant i vår ukeportefølje må vi derfor forsøke å begrense fallet i porteføljen mest mulig da vi tror denne uken blir en svært så kritisk reise ettersom Oslo Børs har holdt seg nær toppene mens oljeprisen har tendert ned relativt kraftig, skriver Terra og Terje Nyborg i rapporten.

Og han fortsetter:

- Av den grunn velger vi å ta inn to aksjer for å øke diversifiseringen i porteføljen. Vi tar inn DnB NOR for å redusere eksponeringen mot internasjonale konjunkturer da det fortsatt ser hyggelig ut på hjemmebane. V tar også inn TGS-Nopec da seismikkaktiviteten ikke vil lide under et midlertidig fall i oljeprisen, og i hvert fall ikke til et nivå på rundt 50 dollar. Da skal vi ned i 25 - 30 dollar over tid før oljeselskapene begynner å revurdere letebudsjettene, skriver Nyborg.

Nyborg mener at man må skille mellom det helt korte bildet i aksjemarkedet og det noe lengre. Han mener likevel at mye tyder på at den kraftige veksttakten i deler av verdensøkonomien og spesielt den amerikanske er på hell for denne gang.

- Kortsiktig er det ingen tvil om at olje og offshore får svi kraftig om oljeprisen faller ytterligere, men det må bli et varig fall for at dette skal bli kritisk i forhold til de inntjeningsestimatene som ligger til grunn for prisingen av sektoren på Oslo Børs. Hvis ikke, vil vi nok en gang som vanlig kunne konstatere at dommedag ikke innfinner seg i vår tid og at man på et eller tidspunkt vil ha tjent inn igjen pengene. Denne uken er det imidlertid frykten som styrer markedet samtidig som det for mange fortsatt er lett å være med på å selge markedet ned når man ligger inne med store gevinster etter den sterke oppgangen de siste to årene, skriver Nyborg.

Dette er Terra-porteføljen:

* Orkla
* Norsk Hydro
* Axis-Shield
* ProSafe
* Fast Search & Transfer
* Siem Offshore
* TGS-Nopec
* DnB NOR

Porteføljen: -5,5 % sist uke, 14,5 % hittil i år.
Hovedindeksen: -5,8 % sist uke, 4,9 % hittil i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere