RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terras favorittaksjer

Sist oppdatert:
Meglerhuset Terra er ute med sin liste over favorittaksjene på Oslo Børs. Her får du en også en gjennomgang av meglerhusets aksjesyn
Meglerhuset Terra Fonds er ute med en ny liste over sine favorittaksjer. Disse samles i ukesporteføljen, og plukkes innen ulike sektorer på Oslo Børs.

Terra velger å ikke gjøre noen endringer i sin portefølje denne uken, og beholder dermed en relativt defensiv profil på ukesporteføljen.

Terra skriver i sin ukesrapport at makrotall og selskapsrapporteringer vil prege aksjemarkedet denne uken.

- Hvordan skal man så tolke de svake signalene vi drar med oss inn i mai? Vel, for å starte med inneværende så vil de amerikanske markedet fortsatt være dominert av makrobildet ettersom de fleste store, tunge selskapene allerede har rapportert første kvartal. På Oslo Børs står vi derimot foran kanskje den tyngste rapporteringsuken, hvor dette normalt ville prege markedet.

Det er særlig knyttet spenning til Orklas resultatrapport tirsdag.

- Her blir det spennende å høre om de har noe konkret å si om "pengebingen" sin og hva den skal brukes til etter salget av drikkevaredivisjonen. LIDL og dagens oppslag på Aldi er sikkert også denne gang på dagsordenen, mens selskapet også må forvente spørsmål rundt virkningen av en langvarig transportarbeiderstreik all den tid Rieber & Søn allerede har gått til permitteringer, skriver Terras Terje Nyborg i ukesporteføljen.

Terra har en hold-anbefaling på Orkla-aksjen.

Dette er Terra-porteføljen:

* Telenor
* Smedvig
* Norsk Hydro
* Tandberg
* Yara
* Tomra

Avkastning:

Porteføljen: -4,2 % sist uke, 5,8 % hittil i år.
Hovedindeksen: -4,9 % sist uke, 10,1 % hittil i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere