*Nettavisen* Nyheter.

Terror-rammede Eagles of Death Metal avlyser konsert i Oslo

AVLYSER: Eagles of Death Metal under en rockefestival i Los Angeles i oktober. Sist fredag havnet gruppa midt i terroren da IS-terrorister blant annet slo til mot konsertsalen Bataclan i Paris der de opptrådte. Foto: Reuters / Alex Matthews / NTB scanpix

Rockebandet Eagles of Death Metal tar til orde for «kjærlighet og medfølelse» etter angrepet mot konserten deres i Paris.

Den planlagte konserten i Oslo er som ventet avlyst.

California-bandet spilte i konserthallen Bataclan i den franske hovedstaden sist fredag kveld da væpnede menn stormet bygningen og begynte å skyte. 89 mennesker ble drept og mange alvorlig såret i massakren.

Alle bandmedlemmene kom seg i trygghet etter angrepet, men flere i bandets krets ble drept.

Onsdag la bandet ut en melding i sosiale medier, med bandets varemerke, håndtegnene for fred, kjærlighet og rock'n'roll, lagt over det franske flagget.

Facebook la flere av de overlevende fra terrorangrepet mot konserten ut meldinger.

– De forsøkte å drepe meg og min kone mens vi danset til favorittbandet vårt. Heldigvis mislyktes de. Vi så ting ingen skulle være nødt til å se. Våre tanker er med alle som mistet livet og deres etterlatte, skriver Maxime Dourlens på bandets Facebook-side.

Skrekkslagne

Eagles of Death Metals Europa-turné skulle etter planen avsluttes i Portugal 10. desember, men allerede lørdag opplyste konsertarrangør Nous Productions at bandet stanset turneen og isteden ville reise hjem til California.

Rockefeller i Oslo bekreftet onsdag at bandets konsert på Sentrum Scene 26. november er avlyst.

Bandet skriver at selv om de nå er i trygghet hjemme, så er de fortsatt skrekkslagne og prøver å forstå hva som skjedde i Paris.

– Våre tanker og hjerter er først og fremst hos vår bror Nick Alexander, våre venner i plateselskapet Thomas Ayad, Marie Mosser og Manu Perez, og alle venner og fans hvis liv ble tatt i Paris, ved siden av deres venner, familier og kjære, skriver bandet.

The Sweet Stuff Foundation, som er en veldedig stiftelse knyttet til bandet i hjembyen Palm Desert i California, sa onsdag at alle donasjoner den får inn i år, skal gå til familier rammet av terrorangrepet, melder AFP.

Står sammen

Bandet sier de er lenket sammen med ofrene, fansen, deres familier, Paris' innbyggere og alle som er rammet av terrorismen.

– Vi er stolte av å stå sammen med vår nye familie, nå forent gjennom et felles mål om kjærlighet og medfølelse, skriver bandet og sender en takk til det franske politiet, FBI og både franske og amerikanske myndigheter.

– Og spesielt alle som var sammen med oss der terroristene slo til, som hjalp hverandre så godt man kunne under denne utenkelige prøvelsen, og som nok en gang beviste at kjærlighet overskygger ondskap.

Rockefeller opplyser at de som allerede hadde sikret seg billetter til neste ukes konsert, får pengene tilbake ved utsalgssted fra og med torsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag