Terror-tropp ble ikke kalt inn

KRATER: Bilde klippet fra en video som viser krateret / hullet i bakken under bilen med bomben som eksploderte utenfor høyblokka i regjeringskvartalet fredag. Bildet viser situasjonen bare minutter etter eksplosjonen.

KRATER: Bilde klippet fra en video som viser krateret / hullet i bakken under bilen med bomben som eksploderte utenfor høyblokka i regjeringskvartalet fredag. Bildet viser situasjonen bare minutter etter eksplosjonen. Foto: Johan Cristian Tandberg / Scanpix

- Hvis troppen ikke blir brukt til nettopp dette, lurer jeg på hva de skal bli brukt til, sier hovedtillitsvalgt ved Heimevernet.

Til tross for at de er en del av politiets beredskapsplan, ble ikke Politireserven innkalt etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya 22. juli, skriver NRK.

- Hva skal de brukes til?
Beredskapstroppen lurer på hvorfor de skal trene og eksistere når de ikke blir brukt i en krisesituasjon.

- Hvis troppen ikke blir brukt til nettopp dette, lurer jeg på hva de skal bli brukt til for å støtte det sivile samfunnet, sier Kjetil Elton, hovedtillitsvalgt ved Heimevernets innsatsstyrke HV-01 i Østfold til nettstedet.

Kun én innsatsstyrke ble brukt
Innsatsstyrken trener inntil 25 dager i året på nettopp slike terroroppdrag. Selv om flere ble bedt om å gjøre seg klare, ble bare én av Heimevernets innsatsstyrker brukt i etterkant av terrorangrepene.

Ifølge NRK har politiet igangsatt en evaluering av politietatens arbeid under og etter hendelsene 22. juli, og assisterende politidirektør Otto Stærk uttaler til nettstedet at de er innstilt på å møte kritikken åpent og med et ønske om å lære mest mulig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.