RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terroranalyse i 2004 skulle sikre Norge

Foto: Øijord, Thomas Winje (Scanpix)
Sist oppdatert:
Men noen av de 197 anbefalte sikkerhetstiltakene ble aldri gjennomført.

Politidirektoratets rapport fra 2004 inneholdt 197 tiltak som skulle beskytte landets myndigheter mot terrorangrep. Regjeringen vil ikke si hvilke tiltak som ikke ble innført, skriver Dagsavisen.

Analysen dreide seg om sikkerheten knyttet til regjeringens virksomhet i og utenfor regjeringskvartalet, med unntak av Forsvarsdepartementet.

Grubbegata skulle vært stengt
Ifølge avisen er Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) svært tilbakeholdne med opplysninger, men sier at så godt som samtlige tiltak var gjennomført før 22. juli. Det siste viktige tiltaket som gjensto, var stengningen av Grubbegata, noe som ifølge planen skulle være fullført innen september.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hvilke andre eventuelle punkter i rapporten som ikke ble gjennomført, vil ikke departementet si noe om:

- I den grad noen få mindre tiltak fortsatt ikke skulle være gjennomført i sin helhet, går vi av sikkerhetsmessige hensyn ikke ut med disse, opplyser FAD til avisen.

Likheter med 22. juli
Departementet vil videre ikke opplyse om hvilke terrorscenarioer som lå til grunn for risikoanalysen i 2004. Etter det Dagsavisen kjenner til, hadde imidlertid ett av de simulerte scenarioene mange likhetstrekk med terrorangrepet 22. juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere