*Nettavisen* Nyheter.

Terrorangrep mot flyplassen i Karachi

Pakistanske sikkerhetsstyrker har omringet flyplassen hvor terrorister slo til søndag kveld. Foto: Asif Hassan (Afp)

Tungt bevæpnede menn gikk til angrep på den internasjonale flyplassen i Karachi søndag kveld.

09.06.14 08:04

Flere personer er drept under angrepet mot flyplassen i Karachi. Hæren er satt inn, og det meldes fremdeles om skuddvekslinger ved midnatt.

- Skuddvekslingen pågår. Vi vet ikke eksakt hvor mange angripere det er, men har mistanke om at det kan være fire til seks terrorister som har gått til angrep på flyplassen, sier polititjenestemann Rao Muhammad Anwar.

Gjerningsmennene er bevæpnet med automatvåpen og granater.

- Åtte drept
Tre sivile, to sikkerhetsvakter og tre terrorister er drept i angrepet, melder Dawn News ved midnatt. I tillegg er 15 personer skadet.

Ifølge ubekreftede meldinger er totalt ni personer drept, og 28 skadet.

Kilder ved Jinnah Hospital bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at de har fått inn fem lik.

Det skal også ha blitt kastet granater inne på flyplassens Ispahani-Hangar.

Avisen Dawn News melder at ett lastefly og to passasjerfly - ett fra Pakistan International Airlines og ett fra AirBlue, har blitt skadet i angrepet.

Mellom åtte og ti gjerningspersoner skal ha vært i skuddveksling med sikkerhetspersonell på den internasjonale Jinnah-flyplassen.

De skal angivelig ha operert med falske identitetskort og utgitt seg for å være offisielle sikkerhetsvakter ved flyplassen.

Ved midnatt ble det meldt om to kraftige eksplosjoner som var blitt utløst på flyplassen. I skrivende stund er det ikke kjent hva eksplosjonene skyldes.

- Ingen nordmenn
Det norske Utenriksdepartementet sier det ikke er ikke kommet meldinger om at nordmenn er rammet i angrepet mot flyplassen.

- Vi har ikke fått opplysninger om at norske statsborgere har oppholdt seg på flyplassen eller er rammet av angrepet. Vår ambassade følger situasjonen nøye og vil holde kontakt med lokale myndigheter, sier pressevakt Astrid Sehl til NTB.

- Planer om å holde på lenge
Angrepet skjedde mot flyplassens gamle terminalbygning. Terminalen blir blant annet brukt for VIP-flygninger.

Forfatter og journalist Ali Kamran Chishti, som er ekspert på terror, skriver at terroristene har kuttet forbindelsen til overvåkningskameraene.

«Terroristene har walkietalkies, satellitt-telefoner, tunge våpen, de har planer om å holde på lenge,» skriver han på Twitter.

Omringet flyplassen
Store politistyrker har omringet flyplassen, og alle veiene inn og ut fra området er stengt.

Samtlige flyavganger er innstilt, og flygninger blir omdirigert vekk fra flyplassen.

Det er ennå uklart hvem som står bak angrepet.

Karachi er den største byen i Pakistan og ligger sørvest i landet.

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");


HTML EMBED


Klikk på bildet for å forstørre.

Terrorister har slått til mot den internasjonale flyplassen i Karachi søndag kveld. Foto: (Ap)

Klikk på bildet for å forstørre.

TV-bilder viser røyk som stiger opp fra en rullebane der fly står parkert. Det skal være Jinnah-flyplassens eldste terminal som er blitt angrepet. Terminalen brukes vanligvis ikke til ordinære rutefly, men til VIP-avganger. Foto: Asif Hassan (Afp)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.