Gå til sidens hovedinnhold

Terrorbomben: – Dette blir jeg aldri vant til

Han var med på å bygge R4-bygget i Regjeringskvartalet. Nå må Petter Johansen finne ut om bygget kan bli stående etter 22. juli-angrepet.

REGJERINGSKVARTALET: – Det er vemodig å være her. Jeg er her ofte, men jeg blir aldri vant til det, sier Petter Johansen i byggefirmaet Kåre Hagen.

På midten av 80-tallet var han med på å bygge R4-bygget i Regjeringskvartalet. 22. juli ble det fullstendig rasert da bomben gikk av. Denne dagen får pressen komme inn i Regjeringskvartalet. I inngangspartiet får vi se hvor hardt eksplosjonen herjet med bygget.

Regjeringsbygget og R4 fikk den hardeste medfarten fra trykkbølgen. Og du orker nesten ikke å forestille deg hvordan det hadde være her da det smalt. Bygget er fortsatt ikke tømt. Klokken i inngangspartiet har stoppet på 15.25. Tidspunktet for da bomben gikk av.

Les også: Stifter lokal støttegruppe for 22. juli-pårørende

– Vanskelig å være rasjonell

Knust glass og kontorutstyr ligger i hauger. Det er bare ryddet vei slik at vi kan gå langs gangen i den første kontoretasjen. R4 huset olje -og energidepartementet og nærings -og handelsdepartementet.

– Det ser omtrent ut som det gjorde 22. juli. Ryddejobben har ikke startet her ennå. Bygget må tømmes helt. Og så får vi se hva som skjer etter det, sier Johansen.

Det gjør inntrykk å se hvordan den 950 kilo tunge bomben har herjet.

Les også: – Krisehjelpen har fungert

– Det er ikke helt lett å tenke rasjonelt rundt det som skjedde. Vårt firma har bygget her i 30 år. Vi er sterkt knyttet til Regjeringskvartalet, sier Johansen.

Statsbygg inviterte pressen til omvisning i Regjeringskvartalet tirsdag formiddag. Mellom 50 og 60 pressefolk deltok på omvisningen.

Del på Facebook

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter