RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrordømt saksøker staten for å bli prøveløslatt


DØMT: Mikael Davud er dømt til åtte års fengsel for planlegging av en terrorhandling. nå krever han seg prøveløslatt. Tegning: Marco Vaglieri / NTB scanpix
DØMT: Mikael Davud er dømt til åtte års fengsel for planlegging av en terrorhandling. nå krever han seg prøveløslatt. Tegning: Marco Vaglieri / NTB scanpix
Terrordømte Mikael Davud har anlagt sak mot staten for å få slippe ut av fengsel to år før tiden.

Han hevder å ha lagt saken bak seg og vil starte på nytt.

Davud søkte i fjor høst om prøveløslatelse etter å ha sonet to tredeler av straffen, slik loven åpner for, men fikk avslag. Også klagen på avslaget ble avvist.

Derfor har Davud nå anlagt sak mot staten for å få kjent avslaget ugyldig. Søksmålet blir behandlet i Oslo tingrett behandler søksmålet tirsdag. Davud hevder det blir gjort ham stor urett ved å begrunne løslatelsesnekt med at han er dømt for terrorplanlegging.

Les også: - Planla terror i Norge

Hovedmannen

Sammen med Shawan Bujak og David Jakobsen ble Davud domfelt for å ha planlagt en terrorangrep mot det danske avishuset Jyllands-Posten, var det første gang noen i Norge ble dømt for terrorplanlegging.

Davud ble ansett som hovedmannen i saken, og endte med en rettskraftig dom på åtte års fengsel etter behandling i Høyesterett.

Vil starte på nytt

Nå anfører han at han har oppført seg bra nok i fengselet og ikke vært til last for verken innsatte eller ansatte, ifølge prosesskriftet hans, og kvalifiserer derfor til prøveløslatelse. Det er heller ingen grunn til å vente nye straffbare handlinger fra Davud i prøvetiden, hevder prosessfullmektigen hans.

«Han har nå lagt det hele bak seg og vil starte på ny», heter det i sluttinnlegget. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere