RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrordommen kan bli utsatt til 24. august

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Oslo tingrett håper å få ferdig dommen mot Anders Behring Breivik 20. juli. Men de tar også forbehold om at den kan bli utsatt til 24. august.

Tingretten opplyser i et informasjonsskriv til mediene at dato for dommen fortsatt ikke er fastsatt, men ikke kan ventes å falle før 20. juli. En annen mulig dato er 24. august.

- Siden vi ikke med 100 prosent sikkerhet kan si at dommen vil være ferdig 20. juli, hadde vi behov for å sette en alternativ dato. På grunn av ferieavvikling, og fordi det er snakk om et stort apparat som må settes i sving, har vi satt alternativ dato 24. august, sier informasjonssjef Irene Ramm i Oslo tingrett til NTB.

Innen 11. juli skal tingretten få endelig avklart når dommen skal falle.

Både tingretten og riksadvokat Tor-Aksel Busch har tidligere uttalt at målet er å bli ferdig med saken innen ettårsmarkeringen for terrorhandlingene. Domsopplesningen blir direktesendt på TV.

Dersom noen av partene anker, vil saken komme opp i Borgarting lagmannsrett i januar neste år, men i samme spesialbygde rettslokale som nå brukes, ifølge VG. Hovedforhandlingen i Oslo tingrett avsluttes med prosedyrer 21. og 22. juni. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere