RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorekspert: - Hva har politiet trent på?

Stockholm (NTB): For mange tilfeldigheter og en manglende forklaring på hva politiet gjorde for å stoppe Breiviks bil er noe av det terrorekspert Magnus Ranstorp har merket seg ved politiet evaluering.

Ranstorp er en av verdens mest framtredende eksperter på terrorisme og for tiden knyttet til Forsvarets högskola i Stockholm. Han fulgte interessert politiets pressekonferanse i Oslo torsdag.

- Man har, så langt jeg har fått med meg, ikke sagt hva man konkret gjorde for å finne og stoppe Breiviks bil. Hva gjorde politiet med det, spør han. Han synes også politiet for lett avviste feilen med valg av båt ut til Utøya. At man fikk assistanse, var en tilfeldighet, slik det også var en tilfeldighet at beredskapstroppen ble omdirigert.

- Men det viktigste er hva man har trent på når det gjelder instruksen «skyting pågår», sier Ranstorp.

- Noe av det jeg vet man har øvd på, er Mumbai-scenariet hvor det pågår skyting flere steder. Noe av det viktigste man har lært av denne og massedrap, er at man må konfrontere gjerningsmannen eller -mennene så snart som mulig.

- Man må ikke vente på spesialstyrkene. Gjerningsmannen gir seg som regel med en gang, sier Ranstorp, som spør hvilke lærdommer man har trukket med tanke på at en gjerningsmann går amok i Oslo. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere