RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorekspert undrer seg over politiets uvitenhet

Stockholm (NTB): Den internasjonalt anerkjente terroreksperten Magnus Ranstorp er overrasket over at politiet ikke vet mer om Anders Behring Breiviks London-opphold i april 2002.

I det såkalte manifestet oppgir Breivik at en antimuslimsk tempelridderorden ble dannet på et hemmelig møte i London i april 2002, etter at han hadde vært i Liberia. Politiet sier de ikke tror at noe møte fant sted, men vet ingenting.

Den svenske eksperten sier at han er ganske overbevist om at britisk politi fortsatt har opplysninger om hvem som reiste inn og ut av Storbritannia, selv om det er over ti år siden.

- Deres inn- og utreiseregistrering er ganske godt utbygd, og de tar vare på opplysningene, sier Ranstorp, for tiden professor ved Svenska forsvarshögskolan i Stockholm. Storbritannia er ikke medlem av Schengen-samarbeidet og kontrollerer selv alle inn- og utreisende.

Spørsmålet om Breivik har hatt ideologiske støttespillere og internasjonale kontakter fra 2002 kaller han «et prioritert spørsmål».

- Ganske interessant, er hans kommentar til at politiet heller ikke vet hvor Breivik overnattet. Han har tidligere påpekt at alle overnattingssteder daglig rapporterer gjester til politiet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere