Fredag kveld like før klokken 22 ble Frankrikes hovedstad Paris rammet av en rekke samordnede terrorangrep på fotballstadionen Stade de France, konsertlokalet Le Bataclan og flere steder i sentrum.

Det er erklært unntakstilstand i landet og grensekontrollen er skjerpet. Myndighetene i Paris ber også alle holde seg hjemme.

Situasjonen er fortsatt usikker og antall drepte varierer, men franske myndigheter melder nå at 127 personer er bekreftet drept og 99 personer er kritisk såret.

De minst åtte angriperne som ble drept er ikke med i oversikten.

I alt ble rundt 180 mennesker såret.

Les også: Terrorangrep i Paris

Slo til samtidig

Terroristene angrep nærmest parallelt mot fotballstadionet Stade de France der Frankrike spilte vennskapskamp mot Tyskland og konserthallen Le Bataclan i sentrum av Paris.

Tre eksplosjoner fant sted på en bar nær Stade de France. Minst fire personer ble drept ved stadionet, i det som politiet sier var to selvmordsangrep.

Minst 87 drept i konserthall

På vei til Bataclan åpnet væpnede menn ild mot flere kafeer og etterlot seg mange døde i Paris' gater.

Inne i Bataclan skal det ha vært omkring 1.000 mennesker på en konsert med det amerikanske bandet Eagles of Death Metal spilte. Terroristene fortsatte å skyte da de kom inn i konserthallen og det oppsto en gisselsituasjon.

Ifølge de siste opplysningene ble minst 87 mennesker drept i angrepet på konserthallen.

Blant de døde skal det også være minst tre terrorister som sprengte seg selv i luften da politiet stormet lokalet like før klokken ett.

(Artikkelen fortsetter under)

- Skulle ikke ha blandet seg i Syria

Angrepet på Bataclan beskrives som et en massakre.

En journalist som var til stede under konserten sier til CNN:

- Vi la oss ned på gulvet for å ikke bli skadet. Det var stor panikk. Terroristene skjøt på oss i ti til femten minutter. Det var et blodbad.

- Jeg hørte tydelig en av dem si «Det er Hollandes skyld, det er deres presidents skyld, han skulle ikke ha blandet seg i Syria». De snakket også om Irak, sier et annet vitne.

– Jeg så 20 til 25 lik på gulvet, og folk var svært alvorlig såret av skuddsår, forteller Julien Pierce til radiostasjonen Europe 1.

iTele melder at det var tre personer som begynte å skyte i lokalet en times tid etter at konserten med rockebandet startet.

Ifølge et annet vitne ropte en av terroristene «Allahu Akbar» (Gud er stor) før han begynte å skyte i folkemengden.

Ifølge et musikknettsted kom både medlemmene i Eagles of Death Metal og oppvarmingsbandet deres seg i sikkerhet.

Les også: UD: – Ingen indikasjoner på at nordmenn er drept

(Artikkelen fortsetter under)

14 drept i angrep på restaurant

På restauranten Le Petit Cambodge ble 14 mennesker drept ifølge franske myndigheter.

Charlotte Brehaut, som var på stedet da skytingen startet fra gaten sier til CNN:

- Helt plutselig hørte vi masse skyting og glass som kom inn gjennom vinduene. Vi dukket sammen med de andre restaurantgjestene.

Utenfor Le Petit Cambodge og baren Le Carillon var det også en person som ropte «Allahu Akbar» før han åpnet ild med automatgevær, ifølge franske medier.

Den franske avisen Figaro meldte om skyting i rue de Charenton, og på Place de la Republique skjøt en mann flere salver med automatgevær.

Les også: Norsk kvinne midt i dramaet i Paris

Og denne: Erna: – Jeg er forferdet over av de forferdelige angrepene

Hollande på to åsteder

Frankrikes president François Hollande var til stede på Stade de France under landskampen. Politihelikoptre sirklet rundt i lufta da han ble fraktet i sikkerhet, ifølge TV-kanalen i-Tele.

Sent på kvelden satt han i krisemøte med flere ministre, blant dem statsminister Manuel Valls og innenriksminister Bernard Cazeneuve, i et sikkert rom i innenriksdepartementet. Hollande og flere av ministrene reiste etter møtet til Bataclan.

(Artikkelen fortsetter under)

Sosiale medier sørger etter terroren

På Facebook sørger hele verden over terrorangrepene i Paris.

Et bilde av et tårefylt øye med franske farger deles overalt.

– Mine tanker går til de som er berørt av de brutale angrepene og det franske folk, skriver statsminister Erna Solberg på Twitter.

Følg NTBs livedekning under