RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorforberedelser blir straffbart

Oslo (NTB): Regjeringen foreslår å gjøre det straffbart å motta opplæring i metoder og teknikker som er egnet til å utføre terrorhandlinger, skriver Aftenposten.

De foreslår også å kriminalisere forberedelser til terrorhandlinger. Forslaget rammer den som har bestemt seg for å gjennomføre en terrorhandling og har foretatt handlinger som viser at han forbereder en terrorhandling. Regjeringens nye lovforslag skal gjøre det straffbart å motta terrortrening og kriminalisere forberedelser til terrorhandlinger. Lovforslaget som presenteres tirsdag skal etter planen sluttføres i Stortinget før sommeren.

Men selv om regjeringen nå kriminaliserer forberedelser til terrorhandlinger, vil en rekke forberedelser fortsatt være straffrie. Forslaget rammer ikke forberedelser som måtte være foretatt uten at en person har bestemt seg for å gjennomføre en terrorhandling. «Også handlinger som representerer omfattende forberedelser vil dermed kunne være straffri», heter det i lovproposisjonen.

I proposisjonen vises det til bekymring fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for et økende antall personer fra Norge med erfaring fra treningsleire og konfliktområder.

- Dette er viktige lover å få på plass. Jeg legger til grunn at det er flere enn meg som har sett eksempler på norske borgere som poserer med våpen i grenseområdene og i Pakistan og Afghanistan. Jeg legger også til grunn at det er flere enn meg som har fått med seg at to dansk-somaliske brødre nå er dømt for å ha mottatt terroropplæring i Somalia, sier justisminister Grete Faremo (Ap). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere