Terrorfrykt senket Wall Street

Etter et kort pusterom fredag, fortsatt nedgangen på amerikanske børser mandag. Terrorfrykt kombinert med usikkerhet rundt kvartalsresultanene som er på vei, får skylden.

Etter kraftig fall i begynnelsen av forrige uke, steg USA-børsene kraftig fredag. Mandag var det imidlertid igjen klart for fall.

Både Dow Jones og S&P 500 fikk en nedgang på rundt 1 prosent, mens Nasdaq tapte over 2 prosent.

Stadig flere spor som peker ut Al Qaida som ansvarlig eller medansvarlig for terroraksjonen som kostet over 200 mennesker livet i Madrid sist uke, får en stor del av skylden for nedgangen, ifølge CNN Money.

Men også usikkerhet rundt kvartalsresultatene som er ventet på rekke og rad om npen få uker, har gjort at mange nå velger å selge for å ta ut fortjenesten.

Blant de store taperne på USA-børsene mandag, var Nortel Networks, som stupte 15 prosent. Delta Airlines varslet fredag dårligere kvartalstall enn ventet, og fikk svi for det i dag. Aksjonærene måtte mandag se aksjen stupe 13 prosent i verdi.

Blant vinnerne mandag var InVision Technologies, som steg rundt 20 prosent etter nyheter om at General Electric vurderer å kjøpe selskapet.

Dagens nøkkeltall:

  • Dow Jones: 10102, 89, ned 137,19 (1,34 prosent)
  • Nasdaq: 1939,20, ned 45,53 (2,29 prosent)
  • S&P 500: 1104,43, ned 16,14 (1,44 prosent)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag