RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorisme: Ni drept Skytevåpen: 11.500 drept

Sheriff John Hanlin opplyser at Chris Harper Mercer, som skjøt og drepte ni mennesker på en høgskole i Oregon torsdag, ikke ble drept av politiet men derimot tok sitt eget liv.
Sheriff John Hanlin opplyser at Chris Harper Mercer, som skjøt og drepte ni mennesker på en høgskole i Oregon torsdag, ikke ble drept av politiet men derimot tok sitt eget liv. Foto: Steve Dipaola (Reuters)
Statistikken sammenligner antall terrordrepte amerikanere opp mot antall mennesker som er drept av skytevåpen i USA.

I forrige uke var det nok en skolemassakre i USA ved et college i Oregon. USAs president Barack Obama oppfordret dermed amerikansk media til å analysere omfanget av terrordrepte i USA opp mot omfanget av mennesker som blir drept av skytevåpen.

Terrorisme og terrorfrykt får som kjent enorme mengder med spalteplass i vestlige medier.

Statista har utarbeidet en statistikk som viser antall terrordrepte amerikanere opp mot antall personer drept av skytevåpen fra terrorangrepene i 2001 til 2011. Kildematerialet er hentet fra Det amerikanske justisdepartementet og utenriksdepartementet.

10.000 hvert år
Over 10.000 mennesker blir skutt og drept i USA hvert år, mens antall amerikanske borgere som blir drept i terrorangrep, overstiger aldri 75 i denne tiårsperioden.

Det største gapet var i 2009, da 11.493 mennesker ble skutt og drept i USA opp mot ni amerikanere drept i terrorangrep.

(Saken fortsetter under).

Infographic: U.S. Deaths From Gun Violence And Terrorism Compared | Statista
You will find more statistics at Statista


Drepte ni mennesker
26-åringen som skjøt og drepte ni mennesker på en høgskole i Oregon, tok til slutt seg selv og ble ikke drept av politiet, opplyser den lokale sheriffen.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Chris Harper Mercer tok sitt eget liv etter massakren på Umpqua Community College i den amerikanske delstaten Oregon torsdag. Det opplyser politiet lørdag.

- Han skjøt seg selv da politiet nærmet seg ham, opplyser sheriff John Hanlin på en pressekonferanse lørdag.

Åtte studenter og en lærer ble drept da Mercer åpnet ild i et klasserom på høgskolen torsdag. Massakren har ført til ny debatt om de liberale våpenlovene i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere