Algeriske soldater skal ha omringet terroristene som fortsatt holder gisler inne på gassanlegget In Aménas. Fortsatt er mellom 20 og 30 utlendinger ikke gjort rede for, deriblant seks norske.

Det er ikke klart hvordan algeriske sikkerhetsstyrker jobber for å få gisseltakerne til å frigi gisler, og det er heller ikke sikkert om det foregår faktiske forhandlinger.

Tidligere er det blitt opplyst at det ble festet bomber på gislene, og situasjonen er derfor fortsatt svært kritisk.

– Det er ingen forandring siden i går, situasjonen forblir den samme, sier en kilde ved algeriske sikkerhetsstyrker til AFP lørdag.

Det algeriske nyhetsbyrået APS opplyser at terroristene er væpnet med granatkastere og maskingevær, og ifølge BBC er gisseltakerne omringet.

Stor usikkerhet
Det mauritanske nyhetsbyrået ANI har snakket med en kilde nær lederen av terroristene, Mokhtar Belmokhtar, som sier at gisseltakerne fortsatt holder tre belgiere, to amerikanere, en japaner og en brite fanget inne på gassanlegget.

Belgiske myndigheter kjenner ikke til om noen av deres borgere kan bli holdt som gisler fortsatt.

Også usikkerheten rundt antallet gisler og ofre er fortsatt stor. Men store internasjonale medier hevde antallet er mellom 20 og 30.

Situasjonen er fortsatt uklar for seks nordmenn. I tillegg er minst ti briter, minst ti japanere og flere andre utlendinger ikke gjort rede for, ifølge BBC.

Forkullede lik
Lørdag ble 15 forkullede lik funnet av algeriske soldater ved gassanlegget, opplyste anonyme kilder på stedet. Meldingen er så langt ikke bekreftet på annet hold.

Identiteten til likene er ikke kjent, ifølge kildene, som oppgir å ha kjennskap til gisseldramaet.

– Vi vet at mange ble drept torsdag, både terrorister og gisler. De er ikke identifisert, og det arbeidet kan ta tid. Derfor kan vi ikke si med sikkerhet om det er nordmenn blant de drepte eller ikke. Samtidig kan det være nordmenn blant de gislene som fortsatt befinner seg på anlegget, sa statsminister Jens Stoltenberg fredag.

Offisielt: Seks utlendinger drept

Forskjellige kilder rapporterer om at mellom 12 og 30 av terroristene er drept, og foreløpig er det bekreftet fra offisielt holdt at to japanere, to briter, én franskmann og én amerikaner er blant de drepte.

En algerisk kilde i sikkerhetstjenesten sier minst 30 gisler, blant dem minst sju utlendinger, ble drept under militærangrepet på leiren torsdag. Åtte av de drepte er algeriere, mens nasjonaliteten til de resterende er uavklart, opplyser kilden til Reuters.

Det statlige algeriske nyhetsbyrået APS melder at antall drepte gisler er 12, inkludert algeriere og utlendinger.

Innsidehjelp
Gisseltakerne i Algerie hadde høyst sannsynligvis hjelp fra innsiden, ifølge algeriske kilder.

– De hadde lokal hjelp, det er jeg sikker på. Kanskje fra sjåfører eller sikkerhetsvakter som hjalp dem inn i anlegget, sier Anis Rahmani, redaktør for den algeriske avisa Ennahar, som er blitt brifet av tjenestemenn.

Algeriske kilder opplyser at det ved tidligere anledninger har blitt avdekket at islamistiske opprørere har klart å få sine egne folk ansatt i internasjonale energiselskaper. (©NTB)