*Nettavisen* Nyheter.

Terrorjakt i februar

Dataterroristene får enda mer å frykte når «Rainbow Six: Lockdown» slippes løs på PC. Her er våre førsteinntrykk.

09.01.06 15:38

(Spillmagasinet): Det blir vanskeligere og vanskeligere å være spillterrorist.

For hvert år som går kommer flere og flere leiesoldater, byråer og organisasjoner til å gjør livet deres surt.

Og nå står en ny rekrutt klar: PC-utgaven av det fjerde «Rainbow Six»-spillet.

Guide: Alle skytespillene.

Flere bilder i bunn av saken.

Nytt innhold

«Rainbow Six Lockdown», som spillet heter, ble sluppet på Xbox og Playstation 2 i fjor høst, men Ubisoft valgte å bruke litt ekstra tid på PC-utgaven. En klok avgjørelse, «Lockdown» på PC er mer enn en kjapp konvertering.

For det første har utviklerne lagt til en rekke nye baner i både enspiller- og flerspillerdelen. Vi har ikke rukket å gå gjennom alle de nye oppdragene, men de vi har sett holder samme høye nivå som brettene fra konsollversjonen.

Hjertet befinner seg langt oppe i halsen når du navigerer troppen din gjennom parkeringshus, sykehus og afrikanske landsbyer.

Soldatene bestemmer selv

I motsetning til de andre «Rainbow Six»-spillene krever ikke «Lockdown» masse planlegging før du setter i gang.

Som i konsollutgaven taes alle avgjørelser underveis og soldatene bestemmer ofte selv hva de vil gjøre og hvor de skal bevege og plassere seg. Du sier stort sett bare i fra om de skal vente eller følge etter deg og peker hvor de skal gå.

Når medlemmene på laget ditt bestemmer så mye over seg selv, må avgjørelsene deres henge på greip, og det er her utviklerne har mest arbeid igjen.

I koden vi testet gjorde medsoldatene dine innimellom så idiotiske ting at vi ikke visste om vi skulle le eller gråte. De blant annet satt seg fast i fruktboder og nektet å gå videre, løp midt ut i en skuddveksling og var eksperter i å finne de lengste omveiene.

Nye spillopplevelser

Men du trenger ikke ha med resten av laget hvis du ikke vil det. Utviklerne har implementert en rekke moduser for de som spiller alene.

I «Lone Wolf» utfører du oppdragene på egenhånd, mens du i «Terrorist Hunt» jakter på slemminger alene eller sammen med en eller flere av lagkameratene dine. Har du lyst til at «Lockdown» skal være mer som et vanlig skytespill eller mer actionfylt åpner utviklerne for det.

Koden vi testet var ikke veldig medgjørlig og vi fikk ikke prøvd flerspillermodusen. Vi kan med andre ord ikke bringe noen inntrykk av den. Det eneste vi la merke til var at navnene på kartene gir enhver spesialsoldatspire vann i munnen. Bygater og jumbojeter er bare noen av omgivelsene du skal kjempe i.

Lover godt

Intense situasjoner og ren og skjær glede når oppdraget er over er bare noe av det den tidlige versjonen har gitt oss.

Forutsatt at medsoldatene dine tar noen ekstra soldatkurs og lærer seg hvordan de skal oppføre seg i felten blir «Rainbow Six: Lockdown» enda en stjerne i Ubisoft-boka.

«Rainbow Six: Lockdown» er allerede ut på Xbox og PS2 og kommer på PC 9. februar.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.