-Dette kommer som et sjokk, og vi vet ikke noe mer enn resten av verden. Dette er bare veldig trist for dem som er rammet. Vi følger nå våre interne rutiner for håndteringer når selskapet er rammet, sier administrerende direktør Tom Cantero i Air Products Norge til Nettavisen.

Les også: Fransk fabrikk angrepet av mann med islamistflagg

Selskapet, som både har kontorer og produksjon i Norge, vil ikke si om sikkerhetsnivået er hevet som følge av angrepet på fabrikken i Frankrike.

- Vi er kjent med situasjonen

Vest-Agder politidistrikt er klar over situasjonen i Frankrike, og vurderer nå om det skal gjøres tiltak ved Air Products hovedkvarter.

Les også: Dette vet vi om den antatte gjerningsmannen i Frankrike

- Situasjonen blir vurdert. Vi er kjent med saken og at vi har en bedrift fra samme firma i vårt distrikt, sier operasjonsleder Per Kristian Klaussen til Nettavisen.

Han vil ikke kommentere hvilke tiltak politiet eventuelt vil iverksette. Ei heller vil han svare på om det allerede er satt inn ekstra beredskap i forbindelse med terroren i Frankrike.

Les også: – Dette er et terrorangrep

– For tidlig å si om Norge påvirkes

Politiets sikkerhetstjeneste kan ikke si om terrorangrepet i Frankrike får noen konsekvenser her i landet.

Sikkerhetsnivået i regionen Rhône-Alpes er forhøyet etter angrepet på gassfabrikken.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil ikke uttale seg om hendelsene, og viser til at dette er noe franske myndigheter som eventuelt må kommentere.

– Foreløpig vet vi ikke nok om det som har skjedd der til å kunne si om dette eventuelt påvirker noe i Norge, opplyser kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken.

- Grotesk hendelse

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun har stor medfølelse og sympati med ofrene og deres familier etter angrepet i Frankrike.

– Det er trist at Frankrike nok en gang rammes av det som ser ut til å være en terroraksjon. Nyhetsrapportene fra landet vitner om en grotesk hendelse, skriver Solberg i en melding til Nettavisen.

Hun understreker at Norge står sammen med Frankrike i kampen mot terrorisme og ekstremisme.

Også britenes statsminister David Cameron har uttrykt sin medfølelse etter angrepet mot gassfabrikken i Frankrike.

– Dette ser ut som en svært alvorlig situasjon, og våre tanker er med dem som er påvirket av dette, var statsministerens budskap ifølge en kilde i det britiske regjeringsapparatet.

En person pågrepet

En person er pågrepet etter et angrep på en gassfabrikk øst i Frankrike. Hodet til en drept person skal ha blitt funnet spiddet på gjerdet til inngangen.

Det skriver avisa Le Dauphiné. Hodet til den drepte var dekket med arabisk skrift, sier en kilde i rettsvesenet til nyhetsbyrået AFP.

Kroppen til den halshuggede personen skal ha blitt funnet flere meter fra hodet.

En mann i 30-årene er pågrepet, og myndighetene etterforsker om han hadde en medhjelper. Den pågrepne skal ha vært kjent for den franske etterretningstjenesten DGSI, ifølge Le Dauphiné.

Den pågrepne nekter å snakke med politiet og å oppgi sin identitet, skriver avisen Le Monde. En rekke krimteknikere og rettsmedisinere er kommet til fabrikken som ligger i byen Saint-Quentin-Fallavier, rundt 30 kilometer sørøst for Lyon.

Les også: Vebjørn Selbekk: Frykter angrep mot synagoger og jødiske butikker