Gå til sidens hovedinnhold

Terrormistenkt drept av politi i Belgia

Brussel (NTB-AFP): Belgisk politi legger onsdag fram våpen, ammunisjon og eksplosiver som ble funnet etter at en terrormistenkt mann ble skutt og drept på en motorvei dagen før.

Politiet skjøt mannen, som er av algerisk bakgrunn og var en kjent figur i Brussels kriminelle underverden, da han prøvde å åpne ild mot dem etter en biljakt langs motorveien fra Brussel til Tournai tirsdag ettermiddag.

Politiet innledet etterforskning mot mannen etter et tips fra fransk politi. De hadde allerede satt ham i forbindelse med ett ran og forberedte seg på å pågripe ham da de fikk informasjon om at han planla et ran til.

Belgisk politi innledet etterforskning av mannen etter at franske myndigheter informerte dem om at de mistenkte mannen for å høre til kriminelle gjenger med bånd til terrorisme.

De fant snart ut at han drev med oppkjøp av militært utstyr, inkludert våpen, skuddsikre vester og sikteanordninger for gevær. En ransaking av mannens leilighet brakte for dagen et regelrett arsenal av våpen, ammunisjon og sprengstoff. (©NTB)

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong